Voorbeschouwing VVSB - Barendrecht

Als er twee ploegen naar de winterstop snakken in de Tweede Divisie zijn het VVSB en Barendrecht wel. Even de tijd om tijdens de kerstmaaltijd of oliebollen de eerste seizoenshelft te overzien.

En ook deze week was het bij beide clubs niet heel erg rustig. Zo kreeg ons aller VVSB te maken met het per directe afscheid van Kevin Brands. De ervaren voetballer kon het reizen tussen Den Bosch en Noordwijkerhout niet meer opbrengen. Daartegenover staan wel de contractverlengingen van Ruben Valk (tot 2021) en Frans van Niel. Top, mannen!

Helaas verloor VVSB zaterdag wel op De Westmaat van Spakenburg. De Noordwijkerhouters hadden tot zaterdag nog nooit een wedstrijd verloren op de blauwe en rode kant van De Westmaat. En tot aan de rust leek er niet zo gek veel aan de hand aan de rand van het IJsselmeer. Na rust ging het echter fout. De Noordwijkerhouters verloren met 3-1. De enige VVSB-goal kwam op naam van Brands. Die daarmee dus gelijk zijn avontuur in de Bollenstreek afsloot met een goal.

Ook Barendrecht ging onderuit tegen een ploeg uit Spakenburg. In eigen huis verloor het elftal met 1-4 van IJsselmeervogels. Het bleek het laatste duel onder leiding van Albert van der Dussen. De 53-jarige trainer was pas sinds de zomer actief op Sportpark De Bongerd. Echt succesvol bleek dat niet. In 15 duels verloor de ploeg tien keer. De laatste overwinning stamt alweer van 20 oktober. Toen won Barendrecht uit bij Jong Vitesse met 0-1. In de laatste vier duels kreeg Barendrecht ook 15 goals tegen. In de wandelgangen wordt alweer de naam van Jack van den Berg genoemd. De ex-trainer van vv Katwijk was eerder al negen seizoenen actief op De Bongerd. Bij Barendrecht is Donny Navajas Sanchez momenteel de gevaarlijkste man. Hij scoorde dit seizoen zes keer. Dat is net zoveel als onze topscorer: Tommy Bekooij.

Met ruim 2000 leden is Barendrecht de grootste amateurclub uit de regio Rijnmond. De nummer vijftien van de Tweede Divisie deelt haar expertise en ervaring in de jeugdopleiding met Feyenoord. Daarnaast heeft Barendrecht nog een dameselftal dat op Eredivisie niveau voetbalt. Daarin heeft het weer een samenwerking met Excelsior. Een grote en levendige club.

In het huidige elftal van de Barendrechters lopen twee namen rond die we nog goed kennen uit de Bollenstreek. De huidige aanvoerder is Delano A Cohen. De middenvelder speelde tot afgelopen zomer in het shirt van Quick Boys. Met de Katwijkers werd hij twee seizoenen geleden kampioen van de Hoofdklasse. Ook Bas Mourits staat onder contract bij de withemden. Hij speelde tot 2013 bij FC Rijnvogels.

VVSB verloor thuis nog niet onder de nieuwe trainer Eric Meijers. Zijn eerste duel in Noordwijkerhout won hij tegen Scheveningen (2-0). Twee weken geleden speelden de paars-gelen met 2-2 gelijk tegen de beloften van Sparta. VVSB heeft het historisch wel lastig tegen Barendrecht. De twee clubs kennen elkaar pas sinds de start van de Tweede Divisie en dus de samenvoeging van de speeldagen (zaterdag en zondag).

De Noordwijkerhouters wonnen namelijk nog nooit van Barendrecht. Een goed moment dus om daar eens verandering in te brengen. Komt allen ons vlaggenschip steunen. LET OP! De wedstrijd begint al om 15.30 uur. Direct aansluitend is de Kerstveiling. De wedstrijd wordt ook live uitgezonden door FOX Sports. Tot zaterdag.

Onderlinge resultaten:
VVSB – Barendrecht 0-0 (24 maart 2018)
Barendrecht – VVSB 1-1 (16 september 2017)
VVSB – Barendrecht 1-2 (29 april 2017)
Barendrecht – VVSB 1-1 (26 november 2016)

Voorbeschouwing VVSB - Barendrecht
Terug naar overzicht