Voorbeschouwing VVSB - Barendrecht

We gaan het gewoon voor een tweede keer proberen. En deze keer waarschijnlijk met een veel grotere kans op succes. Eind februari schreven we al eerder een voorbeschouwing voor VVSB – Barendrecht, met toen al in de wetenschap dat er een koud weekend aan zou komen.

Heel lang leek de wedstrijd door te gaan. Sterker nog, de manschappen van Adrie Poldervaart waren al in Noordwijkerhout, toen scheidsrechter Sander de Brito Roque alsnog het veld op De Boekhorst afkeurde vanwege de vorst. Inmiddels is de meteorologische lente allang begonnen, maar lijkt het ‘korte-broeken-weer’ nog ver weg.

Vergeleken een maand geleden is er voor beide elftallen niks verander op de ranglijst. VVSB – Barendrecht is nog steeds het treffen tussen de nummers vijf en vier van de Tweede Divisie. Sinds eind februari won Barendrecht uit bij Excelsior Maassluis (0-2) en thuis van Koninklijke HFC. VVSB verloor in maart – terecht – uit bij Kozakken Boys (3-2), speelde gelijk tegen FC Lienden (4-4) en won vorige week in Spakenburg bij IJsselmeervogels (0-2)

Voor de camera’s van FOX/Omroep West was onze coach, Jack Honsbeek, ook zeer realistisch. “De ene wedstrijd krijg je te weinig, de andere wedstrijd te veel. Wij hebben vandaag teveel gekregen. Maar daar maal ik niet om.” “In de eerste helft hadden we geen grip op het middenveld. In de tweede helft ging dat nog niet goed, maar wel beter. Ik denk dat wij dodelijk effectief zijn geweest tegen een IJsselmeervogels dat heel veel kansen nodig heeft gehad om ook maar één goal te maken.”

Voor komende zaterdag wacht dus Barendrecht. Eerder dit seizoen speelden de twee in Barendrecht met 1-1 gelijk tegen elkaar.

VVSB kwam in september 2017 op een 0-1 voorsprong bij Barendrecht na een schitterende stift van Frans van Niel. De creatieve middenvelder van VVSB heeft in 2018 weinig kunnen bijdragen aan de mooie winnende flow. Van Niel zit al een tijdje in de lappenmand. Ramy Salem zorgde destijds voor het 1-1 gelijkspel.

Hoewel de bezoekers op een schitterende vierde plek staan, zijn ze in 2018 niet zo voortvarend begonnen als VVSB. Zo verloren ze van HHC Hardenberg en Katwijk in deze tweede seizoenshelft. IJsselmeervogels, TEC en De Treffers werden wel aan de zegekar gebonden.

De Barendrechters nemen volgend seizoen afscheid van Joey Jongman. De lange middenvelder vertrekt naar streekgenoot vv Katwijk. Delano A Cohen, die we kennen van Quick Boys, keert juist weer terug naar Barendrecht. In het seizoen 2013-2014 droeg hij al eens het shirt van de Barendrechters.

In het voorjaar van 2017 won Barendrecht in Noordwijkerhout. De wedstrijd eindigde toen in 1-2. Bekooij maakte vlak voor rust de 1-0. Een kwartier voor tijd maakte Barendrecht de gelijkmaker, om twee minuten later de einstand op het scorebord te zetten: 1-2.

Lukt het VVSB om voor het eerst te winnen in een officieel competitieduel tegen Barendrecht? De wedstrijd begint om zaterdag om 15:30 uur op Sportpark De Boekhorst.

Onderlinge duels:
Barendrecht – VVSB 1-1 (26 november 2016)
VVSB – Barendrecht 1-2 (29 april 2017)
Barendrecht – VVSB 1-1 (16 september 2017)

Voorbeschouwing VVSB - Barendrecht
Terug naar overzicht