Voorbeschouwing VVSB - Barendrecht

Bij het schrijven van de voorbeschouwing staat teletekstpagina 704 aan. Nachtvorst. Flinke nachtvorst. En we weten: dat is niet bevorderlijk voor de natuurgrasvelden in onze regio.

Toch wagen we ons aan een voorbeschouwing op VVSB – Barendrecht. Al is ’t alleen maar om aan de goede flow vast te houden waar ons aller VVSB zich in bevindt. De ploeg van trainer Jack Honsbeek is dit kalenderjaar nog ongeslagen.

Aan de zegereeks kwam ook afgelopen zaterdag nog geen eind. In en tegen FC Lisse werd er met 0-1 gewonnen. Honsbeek noemde het een ‘slecht voor je hart’ wedstrijd. De paars-gelen hadden misschien het geluk FC Lisse het vizier niet op scherp had staan. Aan de andere kant had VVSB het duel na de openingstreffer van Tommy Bekooij ook zelf op slot kunnen gooien.

Het is mede dankzij de Leidse aanvaller dat VVSB de weg omhoog weer heeft gevonden. Bekooij is, zoals hij het zelf noemt, ‘on fire’. De buitenspeler maakte zijn zesde goal van het seizoen.

“Er komt een keer aan dat je een ‘tikkie’ krijgt, maar laten we die zo lang mogelijk uitstellen”, lachte de rap pratende vleugelspeler tegenover de camera van Voetbal in de Bollenstreek.

Voor komende zaterdag wacht Barendrecht. Daarmee staan de nummers vijf (VVSB) en vier (Barendrecht) tegenover elkaar op De Boekhorst. Eerder dit seizoen speelden de twee in Barendrecht met 1-1 gelijk tegen elkaar.

VVSB kwam in september 2017 op een 0-1 voorsprong bij Barendrecht na een schitterende stift van Frans van Niel. De creatieve middenvelder van VVSB heeft in 2018 weinig kunnen bijdragen aan de mooie winnende flow. Van Niel zit al een tijdje in de lappenmand. Ramy Salem zorgde destijds voor het 1-1 gelijkspel.

Hoewel de bezoekers op een schitterende vierde plek staan, zijn ze in 2018 niet zo voortvarend begonnen als VVSB. Zo verloren ze van HHC Hardenberg en Katwijk in deze tweede seizoenshelft. IJsselmeervogels, TEC en De Treffers werden wel aan de zegekar gebonden.

De Barendrechters nemen volgend seizoen afscheid van Joey Jongman. De lange middenvelder vertrekt naar streekgenoot vv Katwijk. Delano A Cohen, die we kennen van Quick Boys, keert juist weer terug naar Barendrecht. In het seizoen 2013-2014 droeg hij al eens het shirt van de Barendrechters.

In het voorjaar van 2017 won Barendrecht in Noordwijkerhout. De wedstrijd eindigde toen in 1-2. Bekooij maakte vlak voor rust de 1-0. Een kwartier voor tijd maakte Barendrecht de gelijkmaker, om twee minuten later de einstand op het scorebord te zetten: 1-2.

Lukt het VVSB om voor het eerst te winnen in een officieel competitieduel tegen Barendrecht? De wedstrijd begint om zaterdag om 18:00 uur op Sportpark De Boekhorst.

Onderlinge duels:
Barendrecht – VVSB 1-1 (26 november 2016)
VVSB – Barendrecht 1-2 (29 april 2017)
Barendrecht – VVSB 1-1 (16 september 2017)

Voorbeschouwing VVSB - Barendrecht
Terug naar overzicht