Voorbeschouwing VVSB - AFC

VVSB – AFC is een ouderwetse ‘zondagklassieker’. Zestien keer kwamen de twee clubs elkaar tegen sinds 2010. Geen seizoen ging voorbij in de afgelopen acht jaar waarin de clubs van elkaar ‘verlost’ waren. Samen togen ze in 2016 hand in hand van de zondagse variant van de Topklasse naar de Tweede Divisie.

En dus zijn de twee clubs goede bekenden. In de Topklasse werd VVSB – AFC zelfs gezien als een halve derby, bij gebrek aan een echte streekgenoot. Sinds de invoering van de Tweede Divisie is dat ‘derbygevoel’ wel weg bij dit duel, maar duels tegen de roodhemden uit Amsterdam blijven speciaal.

VVSB heeft ook een positief saldo tegen AFC. Van de zestien onderlinge duels sinds 2010 werden er acht gewonnen, vier eindigden er gelijk en vier duels werden verloren. Zo ook het laatste onderlinge duel op De Boekhorst. Op zaterdag 31 maart wonnen de Amsterdammers dankzij goals van Matthijs Jesse en Raily Ignacio.

Die laatstgenoemde kreeg deze zomer goed gezelschap in de vorm van Yordi Teijsse. De 26-jarige spits kwam over van Quick Boys. Ook z’n tweelingbroer, Kenny, tekende een contract op de Zuid-as in Amsterdam. Hoewel Teijsse ‘pas’ één goal maakte is hij samen met Ignacio nu al een gevreesd duo in de Tweede Divisie.

Het gaat ook relatief goed met de Amsterdammers dit seizoen. Daar waar ze vorig jaar tot de winterstop vochten tegen lijfsbehoud, doen ze nu in de eerste volle maand van het nieuwe seizoen al mee om de bovenste plekken in de Tweede Divisie. Na vier duels staat de ploeg van Ulrich Landvreugd op de tweede plek. Afgelopen zaterdag wonnen de Amsterdammers met 4-1 van De Treffers. Tot aan de 68e minuut stond AFC met 0-1 achter. Tien minuten later stond het 4-1. Mede dankzij twee goals van Ignacio en een prachtige stift van Derre Kwee.

De seizoenstart van VVSB is helaas een stuk minder. Na twee prima gelijke spelen tegen respectievelijk Jong Vitesse (2-2) en IJsselmeervogels (3-3), volgden twee nederlagen. Tegen HHC Hardenberg (1-3) en Katwijk (1-2) werd er verloren. Met twee punten uit vier duels staan de Noordwijkerhouters op de laatste plaats. VVSB is op dit moment de enige club die nog wacht op een overwinningin de Tweede Divisie.

Is AFC daarvoor dan het perfecte ‘slachtoffer’? Komt allen naar De Boekhorst om VVSB naar de eerste driepunter van het seizoen te schreeuwen. De wedstrijd begint om 18.00 uur.

Onderlinge duels:
VVSB – AFC 0-2 (31 maart 2018)
AFC – VVSB 0-1 (15 oktober 2017)
AFC – VVSB 1-3 (15 april 2017)
VVSB – AFC 3-2 (17 september 2016)
VVSB – AFC 2-3 (3 april 2016)

Voorbeschouwing VVSB - AFC
Terug naar overzicht