Voorbeschouwing VVSB - AFC

VVSB – AFC kan je zo langzamerhand bijna een klassieker gaan noemen. Sinds VVSB promoveerde naar de Hoofdklasse A (2005-2006) komen de Noordwijkerhouters, de Amsterdammers al tegen. Van de 12 ontmoetingen in Noordwijkerhout, won VVSB er 6, speelde het er 3 gelijk en won AFC ook 3 keer. Ontmoeting 13 op Sportpark de Boekhorst is aanstaande zaterdag om 18.00u.

Een legendarische VVSB – AFC werd gespeeld op 11 maart 2007. VVSB won met 5-1 van AFC door een hattrick van Bart Duindam en twee doelpunten van Maurice Fransen. Veel opmerkelijker dan de eindstand waren de hoeveelheid rode kaarten. VVSB-er Tom Oude Veldhuis werd door scheidsrechter Bos het veld uitgestuurd. Voor AFC moest maar liefst 4 man het veld verlaten. Hans Geerlings, Edwin van Holten, Murat Böke en Guido Coronel maakten de 90 minuten niet vol. Ook trainer Ton du Chatinier zag een rode prent verschijnen, waardoor de stand in rode kaarten 1-5 werd.

Diezelfde Ton du Chatinier was begin dit seizoen (wederom) de trainer van AFC. Toch zag hij deze wedstrijd niet als hoofdcoach meemaken. Afgelopen oktober hield ‘De Chat’ het voor gezien. Niet veel later werd Andre Wetzel benoemd tot trainer. Hij neemt AFC dit seizoen onder zijn hoede en moet er voor zorgen dat ‘The Reds’ uit de gevarenzone komen. Volgend seizoen zal oud-speler van de Amsterdammers de scepter zwaaien.

Wetzel is met zijn ploeg sinds de winterstop bezig aan een opmars. Stond voor de break AFC nog op de troosteloze 18e plaats, momenteel bevinden de Amsterdammers zich op de 15e plaats, met een verdubbeling in puntenaantal. Een plaats die aan het einde van de rit, promotie/degradatie wedstrijden betekend. Een van de redenen dat het AFC voor de wind gaat, is spits Raily Ignacio. De goalgetter is in een paar wedstrijden direct clubtopscoorder geworden. In 8 wedstrijden scoorde de neef van Giovialli Serbony al 5 keer. De spits kwam halverwege het seizoen over van Kozakken Boys, hiervoor speelde Ignacio onder andere ook voor Rijnsburgse Boys en Spakenburg.

VVSB maakte deze week bekend nog een extra jaar overeen te zijn gekomen met Ruben Valk. De doelman van VVSB is de laatste weken in een bloedvorm, waardoor hij van belangrijke waarde is voor de ploeg. Het spel van de laatste 2 wedstrijden was dan niet heel denderend, maar de punten blijven binnen druppelen bij de formatie van Jack Honsbeek.

Eerder dit seizoen won VVSB met de kleinst mogelijke stand van AFC. Mo el Osrouti zorgde in de 73e minuut voor de enige treffer van die middag. Dit zorgde ervoor dat VVSB tegen AFC nog altijd ongeslagen is in de 2e divisie. Komt nog eens bij dat de Noordwijkerhouters op de eigen Boekhorst dit jaar ook nog niet hebben verloren. Alle ingredienten zijn er dus weer voor een mooie uitslag van VVSB. De scheidsrechter van dienst is zaterdag Nick Smit uit Huizen. Smit floot eerder dit jaar de wedstrijden VVSB – EVV (beker, 4-3 n.v.) en Barendrecht – AFC (3-0).

Komt allen naar deze klassieker in het amateurvoetbal. Aanvang op Sportpark de Boekhorst is 18.00u.

Laatste 5 ontmoetingen:
AFC – VVSB 0-1 (15 oktober 2017)
AFC – VVSB 1-3 (15 april 2017)
VVSB – AFC 3-2 (17 september 2016)
VVSB – AFC 2-3 (3 april 2016)
AFC – VVSB 3-1 (29 november 2015)

Voorbeschouwing VVSB - AFC
Terug naar overzicht