Voorbeschouwing VVOG - VVSB

De gevreesde maand april is van start. Met 8 wedstrijden in een maand tijd kan je wel spreken van een belangrijke periode in de Derde Divisie. VVSB is deze periode afgelopen zaterdag goed gestart met een klinkende 4-1 overwinning op Harkemase Boys. Tegenstander VVOG zag een voorsprong tegen Excelsior’31 verdampen en reed met 0 punten terug naar Harderwijk, waar zij dinsdag (morgen) VVSB zullen ontvangen.

Als een regelrechte kraker in de onderste regionen van de Derde Divisie staat de wedstrijd tussen VVOG en VVSB gepland. Het verschil tussen beide ploegen is slechts één punt in het voordeel van de groen-witten, maar de paars-gelen hebben dan weer een wedstrijd minder gespeeld. Zicht op de ‘veilige’ plek 14 is met respectievelijk drie en vier punten dan ook nog altijd aanwezig. Beide ploegen zullen met dit in het achterhoofd het belang van de wedstrijd willen uitdrukken op het veld.

Bij VVOG is het de laatste dagen onrustig. Afgelopen vrijdag maakte trainer Raymond Schuurman bekend per direct zijn spullen in te leveren en VVOG achter zich te laten. Voorzitter van de TC, Henk Drost nam afgelopen zaterdag en ook aankomende dinsdag de honneurs waar op de bank van de Harderwijkers.

En met Drost op de bank kwam VVOG al in de eerste helft op voorsprong in Rijssen. Verdediger Bruce Lucke tikte de rebound van dichtbij binnen. VVOG kon deze voorsprong niet vasthouden en zag Excelsior’31 in de tweede helft langszij en voorbij hen komen. Hakim Ezafzafi en Simon Seppenwoolde velde het vonnis voor VVOG. Ook topschutter van beroep Jeremy de Graaf wist hier geen verandering meer in te brengen en bleef steken op 16 doelpunten waarmee hij de topscorer van de gehele Derde Divisie, een gevaar op zichzelf!

VVSB won na een zeer matige eerste helft, maar een sterke comeback in de tweede helft afgelopen zaterdag van Harkemase Boys. Youssef Blel was met 3 doelpunten het goudhaantje bij de Noordwijkerhouters, echter was Enzo Huntink met 2,5 assists ook zeer belangrijk voor de paars-gele formatie.

Scheidsrechter van dienst is Erik ter Brake. De ervaren scheidsrechter floot VVSB één keer eerder dit seizoen. In de uitwedstrijd tegen Staphorst werd het 0-0. Aanvang in Harderwijk is 20.00 uur.

Laatste 3 ontmoetingen:
VVSB – VVOG 1-1 (11 september 2021)
VVOG – VVSB 1-3 (15 februari 2020)
VVSB – VVOG 2-2 (12 oktober 2019)

Adres:
Sportpark 'De Strokel'
Strokelweg 5
3847 LR Harderwijk

Voorbeschouwing VVOG - VVSB
Terug naar overzicht