Voorbeschouwing VVOG - VVSB

Het duel tussen VVOG en VVSB zal vooral in het teken staan van de ranglijst. Beide ploegen staan er niet goed voor en willen hier snel verandering in maken. Een mooie gelegenheid om de ander nog een duwtje de verkeerde richting in te geven en er zelf weer florissanter op te staan. Een belangrijke pot voetbal dus in Harderwijk. Scheidsrechter Sander de Brito Roque heeft de leiding en zal om 14.30 uur de wedstrijd laten beginnen.

Het nieuws van deze week bij VVOG (en ook VVSB) is de speelgerechtigheid van Yannick Bouw. Diverse wegen werden er bewandeld, maar afgelopen week gaf de KNVB toestemming voor de tussentijdse overstap. Daardoor kan de speler uit Nijkerkerveen zijn debuut maken tegen zijn oude club; VVSB.

De ploeg uit Harderwijk kent een moeizaam seizoen. Begin december kostte dit dan ook de kop voor trainer Pieter Mulders. Op de laatste dag van 2019 werd bekend dat Raymond Schuurman zijn taken voor dit en volgend seizoen overneemt. Sinds de aanstelling van Schuurman verloor VVOG de eerste 3 wedstrijd met ruime cijfers (6-0 tegen Hoek, 1-3 tegen Harkemase Boys en 5-0 tegen Excelsior’31). De derby tegen DVS’33 Ermelo werd knap met 1-1 gelijkgespeeld waarna er vorige week tegen medeconcurrent ONS Sneek diezelfde stand werd bereikt.

Met Rihairo Meulens kent VVOG zijn topscorer met 8 doelpunten. De aanvaller van de Harderwijkers maakte echter deze week bekend zijn heil voor volgend seizoen ergens anders hoopt te vinden. Meulens wordt op de topschutterslijst gevolgd door Mike Ahrens die volgend seizoen ook al niet meer op ‘De Strokel’ te vinden is. Yannick Bouw zou dit gaat moeten gaan opvullen.

Bij VVSB schoot Felitciano Zschusschen vorige week zijn seizoenstotaal naar 12 doelpunten. Toch waren zijn 2 goals niet genoeg om de derby tegen Ter Leede te winnen. In een zeer zwakke eerste helft werd de basis gelegd door de Sassenheimers (0-3). Het lichtpuntje is deze week dan wel dat Peter Verhoeve weer terugkeert van zijn schorsing tegen Sparta Nijkerk.

Bij de vorige ontmoeting tussen VVSB en VVOG waren er nog 2 andere hoofdtrainers aan het werk en stond met name VVSB er een stuk florissanter voor op de ranglijst. Ondanks diverse bijzondere momenten in de wedstrijd werd het 2-2 in Noordwijkerhout. Een vrouwelijke scheidsrechter, een rode kaart voor VVSB in de eerste, het licht dat even uitviel en een hele late gelijkmaker van VVOG waren enkele hoogte (of diepte-)punten in de wedstrijd.

Laatste ontmoeting:
VVSB – VVOG 2-2 (12 oktober 2019)

Adres:
Sportpark ‘De Strokel’
Strokelweg 5
3847 LR Harderwijk

Voorbeschouwing VVOG - VVSB
Terug naar overzicht