Voorbeschouwing Urk - VVSB

Met Urk treft VVSB in de vijfde speelronde een ploeg in vorm op Sportpark de Vormt. Toeval of niet, de voormalig eilandbewoners presteren dit seizoen uitstekend en zijn er op gebrand om hun gedeelde eerste plek niet uit handen te geven. VVSB zal er alles aan willen doen om zichzelf te belonen en weg te lopen uit de onderste regionen. Kortom, voor beide ploegen veel om voor te spelen. Met uitstekend voetbalweer op komst reden genoeg om een bezoek te brengen aan de wedstrijd. 

Zoals eerder gememoreerd presteert tegenstander Urk dit seizoen uitstekend. Uit de eerste vier wedstrijden werden 10 punten behaald. Overwinningen werden behaald op DEM (1-0), Sparta Nijkerk (4-3) en afgelopen week tegen Staphorst (1-4). Alleen ODIN’59 wist op eigen terrein punten af te snoepen (1-1). Hierdoor bevindt URK zich op een gedeelde eerste plaats samen met sc Genemuiden en Harkemase Boys. 

Trainer Peter Wesselink heeft ‘op’ Urk de beschikking over een nagenoeg volledig Urkse selectie. Met achternamen als Brands (2), Nentjes (3), Ras (2) en Snoek (2) is het Urkse karakter in de ploeg zeer duidelijk. Spelers van buitenaf zijn er nauwelijks, maar Jarno van Essen is een voorbeeld die dat wel doet. De gedeeld topscorer kwam afgelopen seizoen over van Go Ahaed Eagles om zichzelf in de kijker te spelen. Samen met Klaas Romkes heeft hij er al 4 in het netje liggen. 

Bij VVSB loopt het nog niet zoals men graag zou willen zien. Dat je punten kan liggen, kan uiteraard gebeuren tegen tegenstanders als IJsselmeervogels en FC Rijnvogels. Het wordt echter langzaamaan zaak voor de Noordwijkerhouters om de komende wedstrijden een aantal overwinningen te behalen om niet een heel moeizaam jaar te gaan beleven. De paars-gele formatie begint ook weer fitter te worden waardoor er keuzes gemaakt kunnen worden door trainer Wilfred van Leeuwen. 

VVSB en Urk hebben geen verleden met elkaar waardoor aankomende zaterdag de eerste ontmoeting tussen beide ploegen op het programma staat. Deze wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Spoon uit het Overijsselse Enter. Hij zal samen met zijn assistenten de wedstrijd op Sportpark de Vormt laten aanvangen om 15.00 uur. 

Adres:
Sportpark ‘De Vormt’
Vormtweg 7d
8322 NE Urk
 

Voorbeschouwing Urk - VVSB
Terug naar overzicht