Voorbeschouwing Uno Animo - VVSB

Het gaat weer beginnen! Na weken van oefenen en trainen, mogen de mannen van trainer Jack Honsbeek weer voor het 'echie' spelen. In het kader van de tweede voorronde van de TOTO KNVB Beker wacht in Loon op Zand, Uno Animo. De tweedeklasser behaalde deze ronde door de finale van de districtsbeker Zuid 1 te bereiken. Op Sportpark De Klokkenberg wordt om 20.00u afgetrapt.

In die bekerfinale was toenmalig hoofdklasser GOES met 4-2 te sterk. De tweedeklasser, opgericht op 1 juni 1926, speelt al enkele jaren op dit niveau. De enige club uit Loon op Zand kent een groot ledenbestand met rond de 500 leden. Met de wedstrijd tegen VVSB beleeft Uno Animo een unicum in de TOTO KNVB Beker.

 

Uno Animo-trainer Kees van Loon was in zijn nopjes met de bekerloting. Tegenover het Brabants dagblad noemde de trainer van de thuisploeg het aankomende affiche een toetje van de bekerfinale. Verder was de nieuwbakken trainer blij met de thuiswedstrijd tegen ‘topamateurclub VVSB’. Afgelopen zaterdag oefende Uno Animo tegen OJC Rosmalen. In de wedstrijd tegen de Derde divisionist won de thuisploeg vrij verrassend met 1-0 door een doelpunt van Rick van Broekhoven.  

 

VVSB heeft al wat meer oefenwedstrijden in de benen. Gelijke spelen tegen Quick Boys (4-4), Jong ADO Den Haag (2-2) en Spijkenisse (2-2) werden opgevolgd door overwinningen tegen Ter Leede (0-1) en FC Rijnvogels (0-1).

 

In aanloop naar de bekerontmoeting met Uno Animo kent VVSB nogal wat personele tegenslagen. Mo el Osrouti, Frans van Niel en Sonny ten Hoope zijn al langer niet beschikbaar wegens blessures. Wegens het bekeravontuur van afgelopen jaar zijn ook Tomas Arroyo en Jelmer Vijlbrief er niet bij in Loon op Zand, beide verdedigers zitten een schorsing van één wedstrijd uit.

 

Dat het hoofdtoernooi van de beker een mooie opstap kan zijn voor een bijzonder avontuur, weet VVSB als geen ander. Daardoor zal de ploeg van Jack Honsbeek er alles aan gelegen zijn om dit avontuur weer opnieuw te beleven, te beginnen in Loon op Zand tegen Uno Animo. De scheidsrechter van dienst is Victor Ris uit Groningen. Hij zal om 20.00 uur fluiten voor de start van het bekerseizoen 2018-2019. De entree op Sportpark De Klokkenberg is gratis!

Adres:
Sportpark 'De Klokkenberg'
Klokkenlaan 27
5175 NV Loon op Zand

Let op: De Klokkenlaan is doordeweeks vanaf één kant afgesloten. Voor de TomTom zal je Kerkstraat 56 te Loon op Zand in moeten tikken. Dit is het adres van de Kruidvat, ga vervolgens na 100 meter linksaf de Klokkenlaan op. Na 600 meter bereik je het Sportpark van Uno Animo.

Voorbeschouwing Uno Animo - VVSB
Terug naar overzicht