Voorbeschouwing UNA - VVSB

De wedstrijden volgen alweer snel op elkaar voor ons aller VVSB. Na een goede overwinning op UDI’19 volgde een ongelukkige nederlaag midweeks tegen koploper ADO’20. VVSB kan de week positief afsluiten door een goed resultaat te behalen tegen oude bekende UNA. In Veldhoven wordt er op zaterdag om 14.30 uur afgetrapt.

Met UNA treft VVSB een tegenstander die zij nog kennen van de Topklasse en Tweede Divisie. Waar bij beide ploegen de laatste jaren de selecties vernieuwd zijn, zien we bij UNA nog diverse namen van weleer in de selectie zitten. Zo zijn de gebroeders Van Boekel (Rob en aanvoerder Niek), Brian Boogers en Nick Tielemans er al jaren bij voor de geel-zwarten. Doelman Petar Stoskovic keerde na enkele jaren elders terug op het oude nest. Hij is niet de enige nieuweling bij de thuisploeg. Ook Juul Respen (EVV), Bas Coppen (Jong FC Den Bosch), Aaron Bastiaans (VVV) en Mitchel van Rosmalen (FC Eindhoven) hebben de selectie van UNA versterkt.

Trainer van UNA is Harrie Gommans die bezig is aan zijn vierde jaar in Veldhoven. De oud-speler van o.a. Fortuna Sittard, Roda JC en Vitesse was afgelopen seizoen één van de genomineerde voor de prijs van trainer van het jaar van het district Zuid 2. Met Gommans aan het bewind eindigde UNA vorig seizoen op een 8e plaats in de Zondag derde divisie. In een interview met UNA TV sprak Gommans al de ambitie uit om dit seizoen in de top 3 te eindigen.

Vorige week werd de wedstrijd van UNA tegen TOGB op het laatste moment uitgesteld wegens trieste omstandigheden bij TOGB. De geel-zwarten hebben dus pas 1 wedstrijd gespeeld. Thuis tegen OJC Rosmalen werd het 1-1. UNA kwam op voorsprong door een doelpunt van Bassou Boulghalgh. Een kwartier voor tijd zorgde Dennis Knuiman voor de gelijkmaker namens OJC.

VVSB heeft er alweer 3 wedstrijden op zitten. Na het gelijkspel bij Quick volgde in de twee thuiswedstrijden een relatief makkelijke overwinning op UDI’19 en een ongelukkige nederlaag tegen koploper ADO’20. Met UNA wordt de heftige week vroeg in het seizoen afgesloten.

UNA en VVSB zijn geen onbekenden van elkaar. Vijf seizoenen troffen beide ploegen elkaar al eerder. De balans valt de goede kant op van VVSB met 5 overwinningen, 2 gelijke spelen en 3 nederlagen. Zoemen we verder in op de ontmoetingen in Veldhoven ziet het er iets anders uit. VVSB won slechts 1x in het Brabantse land en speelde 1x gelijk. De overige 3 ontmoetingen mondde uit in nederlagen.

Het treffen tussen UNA en VVSB staat onder leiding van scheidsrechter Nelissen uit Deventer. Hij wordt geassisteerd door de heren Linders en Heuvelmans. De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur en is uiteraard live te volgen via de sociale media kanalen van VVSB.

Adres:
Sportpark Zeelst
Sportlaan 3
5502 ED Veldhoven

Voorbeschouwing UNA - VVSB
Terug naar overzicht