Voorbeschouwing Ter Leede - VVSB

Na de nederlaag tegen Barendrecht wacht VVSB weer een uitwedstrijd. En wat voor een wedstrijd, een derby! De historie is nog kort, maar tussen beide sportparken zit slechts 8 kilometer en dan kan je best spreken van een heuse bollenstreekderby. Met enkele dwarsverbanden tussen beide ploegen en goed weer op komst staat er een enerverende pot voetbal op het programma.

De wedstrijd tegen Barendrecht op carnavalszaterdag bracht menig supporter van VVSB de eerste kater van dat weekend. Een vroege 0-1 van oud-Rijnvogels speler Romano van der Stoep bleek achteraf de winnende treffer van de wedstrijd. Met name in de tweede helft kon VVSB geen vuist meer maken, waar het voor de rust nog een flink aantal kansen had om op dat moment de gelijkmaker al te produceren. 

Tegenstander Ter Leede wist vorige week te winnen van DVS’33. De rood-gelen kwamen al snel op voorsprong door een fraai doelpunt van Mike van den Steenhoven. Quincy Veenhof zorgde nog voor rust voor de gelijkmaker. Na de thee kreeg DVS’33-doelman Daan Huiskamp een rode kaart te zien na een overtreding op Shaquille Prijor. Mike Bekooij wist hierna van de ruimte te profiteren en zette de thuisploeg weer op 2-1, Prijor zorgde met de 3-1 voor het slotakkoord. 

Op diezelfde Bekooij zullen veel ogen gericht zijn. De topschutter van Ter Leede verkast aankomende zomer naar VVSB en zal dus al veel nieuwe teamgenoten treffen. Dat Ter Leede er goed voor staat, mag duidelijk zijn als je kijkt naar de stand. Met een 4e plaats in de 2e periode en een 5e plaats op de algehele rangschikking draait de ploeg van Steef Roodakkers op volle toeren. Aan VVSB om deze serie te stoppen.

Dit alles wordt in goede banen geleid door scheidsrechter Dogterom. Hij zal op het voor Ter Leede ongebruikelijke tijdstip van 14.30 uur fluiten voor het begin van de wedstrijd.  

Laatste 2 ontmoetingen:
VVSB – Ter Leede 3-4 (8 februari 2020)
Ter Leede – VVSB 2-0 (24 augustus 2019)

Adres:
Sportpark Roodemolen
Roodemolen 10
2171 AX  Sassenheim
 

Voorbeschouwing Ter Leede - VVSB
Terug naar overzicht