Voorbeschouwing SteDoCo - VVSB

Na een weekend vrijaf neemt VVSB het aanstaande zaterdag op tegen SteDoCo. De ploeg uit Hoornaar had afgelopen weekend geen vrij. In de eerste ronde van de KNVB Beker werd hoofdklasser ’s-Gravenzande met 1-3 verslagen. Hierdoor zal de ambitieuze ploeg onder leiding van Frans Adelaar zich gaan opmaken voor een fraai bekeravontuur.

SteDoCo speelde begin deze eeuw nog in de krochten van het amateurvoetbal. Sinds het kampioensschap in de vierde klasse (2006-07) is de weg omhoog definitief gevonden. Binnen tien jaar werd het één na hoogste niveau van Nederland bereikt. En dit is des te knapper voor een plaats met slechts 1.875 inwoners.

Vorig seizoen werd het debuutjaar in de Derde Divisie afgesloten met een 8e plaats op de rangschikking. Joran Schröder kroonde zichzelf als topschutter met 22 doelpunten. Toch vonden de beleidsbepalers dat er aanvallend het een en ander aangetrokken moest worden. Zo werden topspitsen Wesley Meeuwsen (OJC Rosmalen) en Kyle Doesburg (ex-Hoek) binnen gehengeld om de voorste linie van extra stootkracht te voorzien. Toch weten de spitsen het net nog niet te veelvuldig te vinden. Hierdoor blijft Schröder nog altijd de topscorer van de ploeg met momenteel drie doelpunten.

SteDoCo begon dit seizoen vrij matig aan de competitie. Na vier wedstrijden was er slechts één punt binnen geharkt. Echter werd daarna een winnende serie neergezet. VVOG, Barendrecht en Sparta Nijkerk werd verslagen en bovendien werd er geen tegendoelpunt geïncasseerd. De laatste wedstrijd tegen Jong Almere City werd echter weer verloren. De ploeg uit Almere verpulverde SteDoCo met 5-1.

VVSB heeft al twee maanden niet verloren en zit hierdoor in rustig vaarwater. Nadat de seizoenouverture tegen Ter Leede nog verloren werd, werd er tegen DOVO, Ajax en VVOG gelijk gespeeld. Winst was er tegen Excelsior’31, FC Lisse en Hoek. In de laatste wedstrijd tegen VVOG werd er lange tijd met 10 man gespeeld door de rode kaart van Peter Verhoeve. De centrale verdediger is hierdoor ook geschorst voor de wedstrijd tegen SteDoCo.

Historie is er nog niet tussen SteDoCo en VVSB en dus zal het eerste hoofdstuk aanstaande zaterdag worden geschreven. De wedstrijd staat onder leiding van de heer Oosting uit Niekerk. De aftrap in Hoornaar is om 14.30 uur.

Adres:
Sportpark ‘SteDoCo’
Groeneweg 59
4223 MG Hoornaar

Voorbeschouwing SteDoCo - VVSB
Terug naar overzicht