Voorbeschouwing Staphorst - VVSB

VVSB mag in het weekend van het Christelijke feest Pasen op bezoek in het sterk gelovige Staphorst. Met Pasen wordt gevierd dat Jezus uit de dood is opgestaan. Een metafoor voor VVSB is hierbij lichtelijk wel te trekken. VVSB kan na een mindere start van het jaar tegen Staphorst weer uit de dood herrijzen en op jacht gaan naar een betere positie op de ranglijst, zonder omkijken naar beneden. De herrijzenis begint zaterdag om 14.30 uur.

Bij tegenstander Staphorst was het deze week alles behalve rustig. Trainer Joram Hendriks, die in december al wist aan het einde van het seizoen de club zou moeten verlaten, werd afgelopen week de laan uitgestuurd wegens tegenvallende resultaten. Na deze mededeling toonde assistent-trainers Ewald Koster en Paul Smid, keeperstrainer Frans Nijstad en teammanager Martin de Weerd zich solidair aan de hoofdtrainer en vertrokken ook bij Staphorst. De technische mensen van de club hadden al snel nieuw, maar toch zeker ook oud bloed klaar staan. Zo neemt oud-trainer Paul Weerman zijn plekje op de bank weer in met assistent-trainer Ben Kin weer aan zijn zijde. Ook oud-teammanager Klaas Kamerling neemt zijn taken van vroeger weer op.
 
Deze technische rommel komt voort uit de huidige stand op de ranglijst. Staphorst neemt daarin de 15e plaats in met 31 punten uit 26 wedstrijden, een plaats die aan het einde van de rit nacompetitie met vierde divisionisten betekent. Een doemscenario voor de geelhemden uit Overijssel, zeker gezien de uitslagen van de afgelopen 2 jaar waar Staphorst op een 10e en 11e plaats eindigde. Wat zorgt ervoor dat Staphorst zo laag staat? Een echte doelpuntenmaker; 4 spelers hebben 6 doelpunten gemaakt, waaronder Sander de Grote. Hij speelt de laatste weken weer zeer regelmatig en is daardoor op het scoreformulier terug te vinden, een speler om in de gaten te houden!
 
Bij VVSB is scoren niet zozeer altijd een probleem, maar doelpunten voorkomen is een kunst opzich. Afgelopen week deden de Noordwijkerhouters weliswaar niet zoveel onder voor Sparta Nijkerk, als dat de stand doet vermoeden, maar de effectiviteit van de tegenstander deed VVSB de das om. De paars-gele formatie kijkt met een schuin hoofd nog achterom, maar weet ook dat de magische grens van 40/41 punten bijna is bereikt.
 
Eerder dit jaar wist VVSB te winnen van Staphorst. In de met 3-2 gewonnen thuiswedstrijd werden alle doelpunten in de tweede helft gescoord. Mounir Mounji en Ian van Otterlo zorgde voor een 2-0 voorsprong, maar door Aleks Jankovic en Martin van ’t Ende werd het toch weer gelijk. Guus Verver kopte in de slotminuten de 3-2 tegen de touwen en zorgde zo voor de overwinning.
 
VVSB speelde slechts één keer op ‘het Noorderslag’, in de eerste speelronde van het seizoen 2021/2022 werd het 0-0. Dit keer staat de wedstrijd tegen Staphorst onder leiding van scheidsrechter Souwen uit Tilburg. Samen met zijn assistenten zal hij paaszaterdag om 14.30 uur 2 teams laten aftrappen voor de overwinning.
 
Adres:
Sportpark ‘Het Noorderslag’
Parallelweg 27
7951 AT  Staphorst

Routebeschrijving: 
Ivm werkzaamheden is de route die de navigatie zal aangeven niet mogelijk om te rijden. De alternatieve route: Bij afslag Staphorst linksaf, de daarop volgende rotonde rechts en meteen de eerste weg naar links (Burgemeester van de Walstraat). Deze uitrijden en bij de T-splitsing met de Ebbinge Wubbenlaan linksaf. Een stukje rechtdoor en dan is het sportpark al aan de rechterhand te vinden.

Voorbeeld van afbeelding

Voorbeschouwing Staphorst - VVSB
Terug naar overzicht