Voorbeschouwing Staphorst – VVSB

Op 10 oktober van het vorige jaar speelde VVSB haar laatste officiële wedstrijd. Het corona-virus gooide hierna roet in het eten. Initiatieven als de RegioCup konden ook geen doorgang krijgen, waardoor er (opnieuw) bijna een heel seizoen als verloren beschouwd kon worden. Echter is er momenteel licht aan het einde van de tunnel en mag er weer meer dan voorheen. Hierdoor zal VVSB a.s. zaterdag voor het eerst aftrappen bij en tegen vv Staphorst.

Kan je uit wedstrijden en informatie van bijna een jaar oud nog informatie halen over de tegenstander. Dat is de vraag die vele trainers in het amateurvoetbal zich momenteel stellen. En wat kan je weten van een ploeg die enkel wat voorbereidingswedstrijden heeft gespeeld? Naast fitheid, hernieuwde wedstrijdspanning, een nieuwe selectie maakt dit alles een grote tombola aan vragen. Vragen die de komende weken langzaamaan beantwoord zullen worden, te beginnen aanstaande zaterdag.

Wat is er dan wel over Staphorst bekend? De ploeg uit Overijssel speelde jarenlang in de Hoofdklasse B (voorheen C) en mocht vanwege het vergroten van de Derde Divisie promoveren naar dit niveau in het seizoen 2020-2021. Vorig seizoen startte de ploeg van Paul Weerman voortvarend aan hun debuut op divisieniveau met overwinningen op ODIN’59 en GOES. Echter volgde daarna nederlagen tegen Excelsior’31, Barendrecht, DOVO en FC Lisse, waardoor de 13e plek resteerde.

Weinig mutaties kende de geel-blauwen, maar met het vertrek van Martijn Brakke (35), Erik Bakker (31) en Martin van ’t Ende (32) leverde Staphorst deze zomer veel ervaring in. Vervangers waren o.a. Rutger Koopman (HHC), Wouter van der Molen (Achilles 1894) en Yannick Kulazi (Alcides). Zij zullen het gemis van de sterkhouders moeten opvangen samen met de selectie van het vorige seizoen.

Door middel van het Finanxe TopToernooi zorgde Staphorst voor enig wedstrijdritme richting de pot tegen VVSB. Nederlagen tegen Excelsior’31, Harkemase Boys en HHC Hardenberg werden opgevolgd door het gelijkspel tegen Hoogeveen en de overwinningen op Heerenveen o21 en Rohda Raalte.

VVSB oefende er ook lekker op los. Kon. HFC, Telstar, Rijnsburgse Boys en Katwijk bleken te sterk, maar Olympia Haarlem en Westlandia werden aan de zegekar gebonden. Met name de laatste oefenwedstrijd tegen Westlandia zal voor enig optimisme hebben gezorgd. Met Jayson Halman, Nicky Eekhout en kind van de club Peet van der Slot heeft VVSB voor vervanging gezorgd vanwege de vertrekkende spelers als Frans van Niel, Mo el Osrouti en Peter Verhoeve.

Zaterdag 21 augustus wordt de wedstrijd gespeeld op Sportpark Noorderslag. De allereerste ontmoeting tussen Staphorst en VVSB staat onder leiding van scheidsrechter Ter Brake uit Dedemsvaart. Om 14.30 uur begint dan eindelijk weer de competitie. Wil je aanwezig zijn in Staphorst, kijk dan op de website van de thuisploeg om een gezondheidschecklist in te vullen. Tot zaterdag!

Adres:
Sportpark ‘Noorderslag’
Parallelweg 27
7951 AT  STAPHORST

Voorbeschouwing Staphorst – VVSB
Terug naar overzicht