Voorbeschouwing Sparta Nijkerk - VVSB

Met de negende speelronde op komst is ook het einde van het eerste blok nabij. Volgende week is een vrij weekend en die komt als geroepen. Het was een zwaar begin voor alle ploegen in de derde divisie, maar zij zullen zich nog één op moeten laden voordat er een mini-vakantie gepland kan worden. VVSB gaat op bezoek bij Sparta Nijkerk in een duel der middenmoters. 
 

Een duel der middenmoters gezien de stand qua punten. Het verschil is slechts 1 punt, in het voordeel van de paars-gele formatie. De verschillen zijn na 8 speelronden zijn dus nog erg klein en alles is mogelijk. 

Met Sparta Nijkerk treft VVSB een tegenstander die afgelopen week te horen kreeg dat aan het einde van dit seizoen trainer Eric Speelziek de club gaat verlaten. Na 6 seizoenen gaat de trainer die in 2018-2019 promoveerde met de oranjehemden de deur dicht trekken. Er zal nog altijd nagedacht worden over het seizoen 2019-2020 toen Sparta Nijkerk als promovendus op kop stond in de derde divisie, maar door corona het seizoen niet afgemaakt zag worden en een promotie niet doorging. 

Dit seizoen is Sparta Nijkerk vooral wisselvallig te noemen. Op vreemde bodem werd nog geen punt behaald, maar op de eigen Ebbenhorst is de club nagenoeg onverslaanbaar. Alleen HSC’21 wist een punt mee te nemen uit Nijkerk waardoor de 100% score niet meer van toepassing is. Met Mark van der Weijden heeft Sparta Nijkerk de topschutter (8) van de competitie in dienst. De spits kwam vorig seizoen over van Sportlust’46, maar dit ging niet zonder slag of stoot. Sparta Nijkerk stelde alles in dienst voor de spits en deed daarmee ook een financieel duit in het zakje richting zijn club Sportlust’46. 

Bij VVSB ziet de wereld er een stuk rooskleurigere uit dan een aantal weken geleden. Met drie overwinningen op rij en drie keer een clean sheet is de ploeg van trainer Wilfred van Leeuwen vanuit de onderste regionen opgeklommen op de ranglijst. Ondanks de vele blessures is de stijgende lijn ingezet en is er ook defensieve zekerheid opgebouwd. Tegen DOVO (1-0), DEM (0-2) en ODIN’59 (4-0) werd daarnaast ook geen tegendoelpunt geïncasseerd. Opvallend hierbij is dat de score ook elke wedstrijd werd verdubbeld. Wordt het dan aankomende zaterdag wellicht 0-8? 

Die score zal niet zomaar op het bord komen, daar heeft Sparta Nijkerk te veel kwaliteit voor in de selectie. En ook de onderlinge balans staat er niet positief op voor VVSB. Drie keer eerder troffen beide ploegen elkaar, waarvan twee keer op De Ebbenhorst. Beide wedstrijden waren een prooi voor Sparta Nijkerk. Deze editie van Sparta Nijkerk – VVSB staat onder leiding van scheidsrechtster Shukrula uit Alkmaar. Zij floot eerder dit seizoen het spektakelstuk VVSB – FC Rijnvogels voor de beker. Om 15.00 uur zal zij samen met haar assistenten de wedstrijd in gang brengen. 

Adres:
Sportpark ‘De Ebbenhorst’
Nachtegaalsteeg 1
3862 WJ  Nijkerk

Voorbeschouwing Sparta Nijkerk - VVSB
Terug naar overzicht