Voorbeschouwing Sparta Nijkerk - VVSB

De wedstrijd Sparta Nijkerk – VVSB is een wedstrijd tussen een promovendus en een degradant. Tussen een ploeg in vorm en een ploeg uit vorm. Tussen de nummer 1 en 12 van de ranglijst. Echter hadden weinig kenners van te voren bedacht dat Sparta Nijkerk aan de leiding zou staan en VVSB vlak boven de play-offs naar de Hoofdklasse zou staan. Desalniettemin spelen de Noordwijkerhouters zaterdag de laatste uitwedstrijd van het kalenderjaar 2019.

Sparta Nijkerk was vorig seizoen heel dichtbij de titel in de Hoofdklasse B. Toch grepen de Nijkerkers op de laatste speeldag naast het eremetaal. Direct na de competitie volgde de play-offs. Jodan Boys, Eemdijk en RKAV Volendam werden echter toch verslagen waardoor de promotie alsnog een feit bleek.

Dit seizoen loopt het als een trein bij de ploeg van Eric Speelziek. De eerste vijf wedstrijden werden allemaal in een overwinning omgezet. Na een nederlaag bij SteDoCo volgde nog zeven overwinningen waardoor de oranjehemden momenteel fier aan kop staan. Naaste belager DVS’33 staat al op zeven punten, waardoor Sparta Nijkerk tegen VVSB al de eerste periodetitel kan behalen.

Met 37 doelpunten is Sparta Nijkerk ook de meest scorende ploeg van de Derde Divisie. Nieuwkomer Maurice de Ruiter is de topschutter met 9 doelpunten, gevolgd door Gilbrano Plet met 7 doelpunten. Ook Bryan Burgerhout (5), Frank Heus (5) en Adriaan Kruisheer (4) scoren tot nu toe erg makkelijk.

Bij VVSB staat de topschutter al een aantal wedstrijden droog. Felitciano Zschusschen was een aantal weken geleden erg op schot, maar wist de laatste vier wedstrijden niet tot scoren te komen. Deze vier wedstrijden werden bovendien ook allemaal verloren waardoor VVSB zich nu bevind op een 12e plaats.

Aanstaande zaterdag mist Sparta Nijkerk toch twee sterkhouders. Maurice de Ruiter mist de wedstrijd tegen VVSB door een breuk in de onderarm en Adriaan Kruisheer pakte in de laatste wedstrijd tegen Jong Almere City een directe rode kaart.

De wedstrijd in Nijkerk begint zaterdag om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Schul uit Leidschendam.

Adres:
Sportpark ‘De Ebbenhorst’
Nachtegaalstraat 1
3862 WJ Nijkerk

Voorbeschouwing Sparta Nijkerk - VVSB
Terug naar overzicht