Voorbeschouwing Spakenburg - VVSB

Voor de tweede keer dit seizoen zal de bus van Brouwers Tours de selectie van VVSB afleveren op de Westmaat in Bunschoten-Spakenburg. Op het blauwe gedeelte van het sportpark wacht Spakenburg voor de laatste uitwedstrijd van 2018. Eerder dit seizoen pakte VVSB haar enige punt buitenshuis door IJsselmeervogels op een spectaculaire 3-3 te houden. Of de paars-gelen dit resultaat tegen Spakenburg kunnen herhalen of zelfs verbeteren, zal zaterdag vanaf 15.00 uur blijken.

Spakenburg staat onder leiding van hoofdcoach John de Wolf. De markante oud-voetballer zorgde er vorig seizoen voor dat Spakenburg na één seizoen in de Derde Divisie, terugkeerde naar de Tweede Divisie. De degradatie in het eerste jaar van de Tweede Divisie was de allereerste degradatie in de clubhistorie. De ‘Blauwen’ kende louter succes in het verleden met onder andere 3 algehele zaterdagtitels en 2 algehele amateurtitels (1985 en 2014).

Ook dit seizoen staat Spakenburg weer in de bovenste regionen van de ranglijst. Op de 6e plaats zijn de ploegen in de absolute top nog wel in het zicht, maar zal hiervoor toch een goede reeks moeten worden neergezet. Wat verder opvalt in de uitslagen van Spakenburg is de spanning. Enkel de nederlaag op ‘Het Kasteel’ was een uitslag met 2 doelpunten verschil. Alle overige nederlagen en overwinningen waren met slechts 1 doelpunt verschil. Spanning ten top dus op de blauwe kant van De Westmaat.

Bij VVSB is de laatste weken de rust wedergekeerd. De paars-gelen staan weliswaar nog op de laatste plaats, maar de punten worden de afgelopen 3 weken regelmatig bij elkaar gevoetbald. Minder persoonlijke fouten en een hechter team staan aan de basis van de wederopstanding van de Noordwijkerhouters. Het gat met de aansluitende ploegen onderin is verkleind naar 4 punten met nog wedstrijden tegen Spakenburg en Barendrecht op het programma voor de winterstop.

Het gelijkspel wat afgelopen week tegen Jong Sparta werd behaald, was dan ook een gewonnen punt. Tegen de jongelingen die met een uitermate sterk elftal op De Boekhorst aantraden, kwam VVSB al heel snel op voorsprong om deze nog voor de rust te zien verdwijnen in een 1-2 achterstand. De vechtlust die in de tweede helft ten toon werd gespreid gaf de Noordwijkerhoutse burger weer moed en zag dit ook beloond worden met een gelijkspel tegen de nummer 2 van de ranglijst.

Aankomend weekend wacht Spakenburg. Slechts éénmaal troffen beide ploegen elkaar in Bunschoten-Spakenburg. In dit treffen scoorden Richelo Fecunda zijn enige officiële treffer namens VVSB. Met een schitterende volley van ruim 25 meter zorgde de rechtsback voor de gelijkmaker en tevens de 1-1 eindstand. De wedstrijd tussen Spakenburg en VVSB staat onder leiding van de heer Robin Gansner uit Zandvoort en begint om 15.00 uur.

Laatste 2 ontmoetingen:
Spakenburg – VVSB 1-1 (18 februari 2017)
VVSB – Spakenburg 4-4 (8 oktober 2016)

Adres:
Sportpark ‘De Westmaat’
Westdijk 12
3752 AE Spakenburg

Voorbeschouwing Spakenburg - VVSB
Terug naar overzicht