Voorbeschouwing Scheveningen - VVSB

Twee weken geleden pakte VVSB de tweede overwinning van het seizoen. De eerste, dat was in november van het vorige jaar en wel tegen Scheveningen, de tegenstander van aankomend weekend. Waar Scheveningen momenteel op een veilige 14e plaats staat, is VVSB nog altijd niet gevrijwaard van de degradatieplaats. Met een verschil van 11 punten op de ranglijst is een resultaat erg wenselijk voor de Noordwijkerhouters.

De ‘Schollekoppen’ zijn bezig aan een prima 2019. In de 6 wedstrijden van dit kalenderjaar pakte de ploeg van John Blok al 10 punten. Met name in de wedstrijden met concurrenten FC Lienden en Barendrecht haalde de groen-witten uit. In beide thuiswedstrijden werd het 4-0 voor Scheveningen. Met name spits Brandon Robinson is bijzonder goed op dreef. De aanvalsleider van Scheveningen scoorde al 8 keer sinds het vuurwerk van oud en nieuw.

Vorig seizoen kende Scheveningen ook al zo’n bijzonder goede reeks. Na de eerste periode stond Scheveningen op een troosteloze 14e plaats, maar door 2 periodes op rij te pakken werd de ploeg uit Den Haag 2e in de Derde divisie op zaterdag. In de nacompetitie werd in het eerste tweeluik stadsgenoot Quick verslagen. In het laatste tweeluik was TEC de tegenstander. Op het eigen Sportpark Houtrust won Scheveningen nog met 2-0, maar na 45 minuten in Tiel was deze stand alweer teniet gedaan. In de blessuretijd schoot Leroy Resordihardjo zijn ploeg naar de Tweede divisie.

De selectie van Scheveningen kent in de loop der jaren weinig verloop. Spelers als Samir el Moussaoui, Mehmet Aldogan, Tim Peters en Sven Wolsheimer voetballen al jaren voor de groen-witten, net als trainer John Blok. De ex-coach van VVSB is nu alweer voor het 10e jaar trainer van Scheveningen. Tel daar de 5 jaar voor zijn periodes bij Quick Boys en VVSB nog bij op en er staat een imposante carrière voor de Haagse trainer.

De selectie van VVSB daarentegen kent de laatste jaren wat meer verloop. Van de kern die jaren met elkaar speelden, zijn nog slechts enkelen over. Nu ook Jordy Zwart bekend heeft gemaakt aan het einde van het seizoen te stoppen wordt ook dit clubje langzaam kleiner.

Zoals eerder gememoreerd pakte VVSB haar eerste zege van dit jaar tegen Scheveningen. De eerste wedstrijd onder leiding van trainer Eric Meijers werd direct een succes. De alweer vertrokken Kevin Brands en de naar Quick Boys vertrekkende Tommy Bekooij zorgde voor de eerste driepunter van het seizoen.

Aanstaande zaterdag zal de wedstrijd onder leiding staan van Sam Dröge. De leidsman uit het noorden van het land fluit al enkele jaren in de top van het amateurvoetbal en had dit seizoen VVSB al twee keer onder zijn hoede, dat waren de wedstrijden tegen Jong Vitesse (2-2) en Rijnsburgse Boys (4-0). Ook de wedstrijd tussen Scheveningen en Katwijk (1-2) stond onder zijn leiding. Aanstaande zaterdag zal de leidsman fluiten om 14.30 uur voor het begin van de wedstrijd. Tot dan!

Onderlinge resultaten:
VVSB – Scheveningen 2-0 (17 november 2018)
Scheveningen – VVSB 2-1 (28 augustus 2013 – KNVB Beker)

Adres:
Sportpark ‘Houtrust’
Laan van Poot 38c
2566 EC DEN HAAG

Voorbeschouwing Scheveningen - VVSB
Terug naar overzicht