Voorbeschouwing sc Genemuiden – VVSB

Met de bloemencorso in de bollenstreek trekt VVSB daar ver vandaan. Genemuiden is de bestemming van de bus van Brouwers Tours. Nadat VVSB vorige week VVSB het opnam tegen koploper RKAV Volendam, spelen de Noordwijkerhouters nu tegen de nummer 2, sc Genemuiden. Opnieuw een zwaar treffen voor de paars-gele formatie, die nu toch ook echt achterom moeten kijken. 

Sportclub Genemuiden staat 2e op de ranglijst, maar blijft nog altijd een promovendus. Trainer Rene van der Weij kent dus een uitstekende periode bij de groen-witten. Genemuiden bereikte vorig seizoen via de nacompetitie de derde divisie en wist dit seizoen ook nog eens de tweede periode te behalen. Opnieuw staat er een toetje klaar voor de Sportclub. 

Maar dat toetje kan ook nog wel eens eerder worden opgegeten, mocht blijken dat de titelstrijd in het voordeel van Genemuiden uit gaat vallen. Met slechts 3 punten achterstand op koploper RKAV Volendam gloort nog alle hoop voor de ploeg uit Overijssel. Samen met IJsselmeervogels zijn zij de achtervolgers op de ploeg die vorige week VVSB versloeg. 

Ondanks de nederlaag speelde VVSB een prima tweede helft en had een gelijkspel nog zomaar gekund. Het geluk zat VVSB niet mee, waar dat het eigenlijk al het hele kalenderjaar tegen zit. Tegen FC Rijnvogels, ODIN’59, Staphorst en HSC’21 zat er zeker meer in voor VVSB, maar viel het dubbeltje niet de goede kant op. Hierdoor kijken de Noordwijkerhouters toch een hun gezicht achterom op de ranglijst. De concurrentie voor plaats 15, wat aan het einde van de rit nacompetitie betekent, pakken regelmatig de punten en hijgen VVSB nu in de nek. 

Maar eerst wacht sc Genemuiden voor VVSB. Eerder dit jaar werd het 2-3 voor de groen-witten. VVSB kende in die wedstrijd een rampstart en stond na 10 minuten al 0-2 achter. Nog voor rust werd het 0-3, waarna VVSB in de tweede helft de rug enigszins rechtte. VVSB kwam terug tot 1 doelpunt verschil, maar wist de gelijkmaker niet meer over de streep te trekken.

De wedstrijd in Genemuiden staat onder leiding van scheidsrechter Paarhuis uit Hellendoorn. Samen met zijn assistenten zal hij de wedstrijd in goede banen gaan leiden. Weet VVSB punten af te snoepen van een titelkandidaat? Vanaf 14.30 uur begint deze zoektocht. 

Adres:
Sportpark de Wetering
Sportlaan 2
8281 CM  Genemuiden
 

Voorbeschouwing sc Genemuiden – VVSB
Terug naar overzicht