Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys - VVSB

De tweede derby van het jaar staat op de planning. Opnieuw één zonder al te veel historie, maar met des te meer belangen. Rijnsburgse Boys en VVSB staan beide nog op een plek waar zij niet willen/horen te staan. Een overwinning komt beide dus goed van pas. Wie pakt de driepunter in deze wedstrijd waar de dwarsverbanden te over zijn?

In de afgelopen transferperiode gingen diverse spelers van VVSB naar Rijnsburgse Boys en vice versa. Maikey Parami ging na 3 jaar paars-geel, naar het geel-zwart. Sven Verlaan speelde slechts een half jaar bij ‘de Uien’ en is sinds dit seizoen VVSB’er. Marvin Wijks ging na 4 jaar op zoek naar een nieuwe uitdaging in Noordwijkerhout. In de laatste winterse transferperiode pikte Rijnsburgse Boys ook nog Giovialli Serbony op, die bij VVSB was weggestuurd.
 
Vorig seizoen werd de aanval van Rijnsburgse Boys geroemd vanwege het aantal doelpunten. Met Jeffrey Jongeneelen, Giovialli Serbony, Donny van Ooijen, Max Hudepohl en Maikey Parami heeft de ploeg van Pieter Mulders ook 5 aanvallers van uitzonderlijke kwaliteiten. Met daarachter nog het scorend vermogen van Joel Tillema en Wesley Goeman en Rijnsburgse Boys staat garant voor doelpunten. Waar vorig seizoen achterin nogal veel werd weggegeven, is dat met onder andere de komst van Carlos Opoku (Kon. HFC) verminderd. Afgelopen week tegen IJsselmeervogels werd dan ook weer voor het eerst sinds maanden achterin de 0 gehouden.
 
Jarenlang oefenden beide ploegen tegen elkaar, met wisselende resultaten. Toch stonden beide ploegen al één keer in een officieel duel tegenover elkaar op De Middelmors. In het seizoen 2015-16 stond het bekeraffiche op het programma voor de tweede ronde van de KNVB Beker. Na 90 minuten was de stand 1-2, tot het moment dat Jeroen Hessing in de blessuretijd voor de gelijkmaker zorgde. In de verlenging scoorde beide ploegen nog éénmaal waardoor strafschoppen de beslissing moesten geven. Met enkel nog het licht van het scorebord was ook deze reeks zenuwslopend. Beide ploegen scoorde hun eerste 5 doelpunten, waarna Nick Kuipers de 6e van Rijnsburgse Boys miste. Stefan Kraaijvanger nam de 6e namens VVSB en zorgde er zo voor dat VVSB doorbekerde. Waar dit eindigde weet men allemaal….
 
Ondanks dat Rijnsburgse Boys en VVSB elkaar dit seizoen tegen komen in de competitie, werd er begin dit seizoen ook tegen elkaar geoefend. In VVSB’s eerste oefenwedstrijd wonnen de Noordwijkerhouters met 0-1. Mo el Osrouti was met een rake vrije trap de matchwinner.
 
De wedstrijd in Rijnsburg begint om 15.30u en staat onder leiding van scheidsrechter Van der Laan. Komt allen naar Rijnsburg toe om de ploeg van Mark Schenning naar de eerste overwinning van dit seizoen te schreeuwen!
 
Laatste officiele ontmoeting:
Rijnsburgse Boys – VVSB 3-3 (VVSB w.n.s.)
 
Adres:
Sportpark “Middelmors”
Noordwijkerweg 53a
2231 NJ  Rijnsburg

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys - VVSB
Terug naar overzicht