Voorbeschouwing Quick - VVSB

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Waar VVSB vorig seizoen met de hakken over de sloot de Derde Divisie Zaterdag overleefde, mag het dit jaar een nieuwe poging gaan wagen in de zondag variant van deze klasse. Met een vernieuwde groep spelers en staf en een prima voorbereidingsperiode achter de rug is het de aankomende weken afwachten waar de Noordwijkerhouters zich in de competitie gaan vestigen. Zondag wacht de eerste wedstrijd bij het Haagse Quick.

Haagse Voetbal & Cricket Vereniging is een al oude vereniging die op 1 maart 1896 het levenslicht zag. Met een landskampioenschap in 1908 en spelers die tijdens de Olympische Spelen van dat jaar meespeelde mag Quick met recht als een traditionele vereniging worden gezien. De laatste jaren voetballen de ‘Haantjes’ steevast op het één na hoogste amateurniveau van Nederland. Afgelopen jaar eindigde de blauwhemden op een 10e plaats.

Quick staat al sinds 2015 onder leiding van trainer Paul van der Zwaan. En dat is geen onbekende voor VVSB. De hoofdcoach was van november 1992 tot mei 1998 trainer van VVSB. In 1994 werd hij kampioen met de paars-gelen van de derde klasse en Van der Zwaan zorgde ervoor dat VVSB een stabiele 2e klasser werd. Met Quick promoveerde Van der Zwaan in 2017 van de toenmalige Hoofdklasse naar de huidige Derde Divisie.

Dit seizoen zal Van der Zwaan het moeten doen zonder veel van zijn ervaren krachten. Kai van Hese, Vincent van Dorp en Marc Boshoff stopte aan het einde van het seizoen met prestatief voetbal. Ook doelman Jari Puister (VELO) en aanvaller Rick Burgering (Vitesse Delft) keren niet meer terug op ‘Nieuw Hanenburg’. Onder andere Giovanni Linnenbank (VUC) en Dhanesh Ghiraw (o.a. Kozakken Boys) kwamen hiervoor terug.

In de voorbereiding speelde Quick onder andere mee met het Cees IJspelder-toernooi van DUNO. Gelijke spelen tegen Die Haghe en Scheveningen moeten de blauwhemden hebben voorbereid op de nieuwe editie van de Derde Divisie Zondag.

VVSB kende een productieve voorbereiding. Prikkels tegen hoger geklasseerde ploegen als Jong Sparta (2-3) en Rijnsburgse Boys (4-0) werden met een positief gevoel afgesloten. Tegen de lager geklasseerde teams werd aan het aanvalsspel gewerkt, getuige onder andere de laatste oefenwedstrijd tegen VUC (10-0).

Trainer Wilfred van Leeuwen kon 8 nieuwe spelers op het veld verwelkomen. Winston Luijs (Alph. Boys o21), Max Ossendrijver (Olympia Haarlem), Jord Aanhane (VVSB o23), Tim de Rijk (Voorschoten’97), Ian van Otterlo (Rijnsburgse Boys), Jesse van Nieuwkerk (Sparta Nijkerk), Mike Bekooij (Ter Leede) en Leroy George (De Treffers).

Quick en VVSB troffen elkaar nog niet eerder in een officieel duel. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Tim Visser uit Dinteloord. Hij zal samen met zijn assistenten de wedstrijd in Den Haag om 14.00 uur laten aftrappen.

Adres:
Sportpark Nieuw Hanenburg
De Savornin Lohmanlaan 215
2566 BZ Den Haag

Voorbeschouwing Quick - VVSB
Terug naar overzicht