Voorbeschouwing ONS Sneek - VVSB

Voor VVSB wacht alweer de tweede uitwedstrijd op een rij. Nadat vorige week bij SteDoCo toch nog een 3-0 achterstand werd weggepoetst, zal er nu tegen laagvlieger ONS Sneek meer punten gepakt moeten worden. Maar ook de tegenstander van zaterdag zal er op gebrand zijn om een resultaat te behalen tegen VVSB, aangezien zij wel van die laatste plek af willen komen. Kortom, een wedstrijd met veel maar ook tegenstrijdige belangen. In Sneek wordt er om 15.00 uur afgetrapt.

ONS Sneek kende de beste voorbereiding van alle Derde divisionisten. Uit de 6 gespeelde oefenwedstrijden werden de volle 18 virtuele punten genoteerd. Met klinkende cijfers werden ploegen als Genemuiden, Urk, Hollandia en Flevo Boys aan de kant gezet. Een noot hierbij wel is dat er enkel werd geoefend tegen Hoofdklassers. Ook afgelopen dinsdag speelde ONS Sneek nog een oefenwedstrijd tegen Jong FC Groningen. De jonge honden van de groen-witten brigade wisten deze partij simpel om te zetten in een 0-3 overwinning.

 

En dat was al de zoveelste klap dit seizoen voor ONS Sneek. De seizoensouverture werd verloren van Jong Almere City met 6-0. Na wat gelijke spelen tegen SteDoCo, Ter Leede en GOES, verloren de noorderlingen ook de laatste wedstrijden. DVS’33 (1-2), FC Lisse (4-1) en Hoek (4-0) wisten er met de overwinning vandoor te gaan.

Dat ONS Sneek dit seizoen nog niet brengt wat het de afgelopen jaren wel kon brengen, heeft ook met de vertrekkende spelers te maken. De oranje-witten verloren afgelopen zomer verdediger Serge Fatima aan HHC Hardenberg, middenvelder Michael Lanting aan Go Ahead Kampen en aanvallers Yume Ramos en Martijn Barto aan respectievelijk Flevo Boys en Blauw Wit’34. Met name die laatste twee hakte er aardig in, aangezien zij samen 29 doelpunten voor hun rekening hadden genomen. Daar kwam dan nog eens bij dat begin september de 41-jarige Barry Diteweg meldde er per direct mee te stoppen. Al met al kende ONS Sneek dus een lastige transferwindow.

Een van de nieuwelingen is Sam Crowther. De aanvaller kwam dit seizoen over vanuit de jeugd van FC Groningen en kroonde zich na 8 wedstrijden al tot topscorer van ONS Sneek met vier doelpunten.

VVSB kende een merkwaardige wedstrijd tegen SteDoCo. Al binnen een half uur greep trainer Eric Meijers in met een dubbele wissel met een 2-0 achterstand. In de tweede helft werd het zelfs nog 3-0, waarna SteDoCo ook weer wat gas terug nam. Door een loepzuivere hattrick van Felitciano Zschusschen namen de Noordwijkerhouters toch nog een punt mee vanuit Hoornaar.

VVSB en ONS Sneek kennen nog geen historie. VVSB speelde echter wel al eerder in Sneek. Buurman SWZ Sneek was toen de tegenstander. De vier wedstrijden tussen beide ploegen werden alle vier gewonnen door VVSB. Beide partijen in Sneek werden met 0-2 gewonnen.

De aftrap op het Zuidersportpark is om 15.00 uur. Voor de meereizers is het opletten op de wegwerkzaamheden rond en op de afsluitdijk! Mocht je niet meekunnen naar Sneek en toch de wedstrijd willen kijken? Podium TV zend de wedstrijd ONS Sneek – VVSB integraal uit. Dit is te zien via: https://www.podium.tv/nl/201911021500/sport-noord-live-2019-2020/voetbal/ons-sneek-vvsb-2-november-2019

Adres:
Sportpark Zuidersportpark
Alexanderstraat 2
8606 VP Sneek

Voorbeschouwing ONS Sneek - VVSB
Terug naar overzicht