Voorbeschouwing ODIN'59 - VVSB

Na een vrij weekend dendert de Derde Divisie weer verder. Voor VVSB wacht een uitwedstrijd bij laagvlieger ODIN’59. De Noord-Hollanders staan op de laatste plaats op de ranglijst en het ziet er naar uit dat degradatie zeer binnenkort definitief wordt. VVSB staat in de ruime middenmoot, maar toch zullen beide ploegen strijden tot het bittere einde om punten te blijven vergaren. 

Met ODIN’59 treft VVSB de bewoners van een van de fraaiste uitzichten van een sportpark in Nederland. Met slot Assumburg op een steenworp afstand van het hoofdveld van de blauw/gelen staat er een zeer fraai kasteel uit de 13e eeuw. Zo oud is ODIN’59 nog niet, want de naam verraadt het al, dat is namelijk 1959. 

Het jaar 2023 was een wonderlijk jaar voor de Heemskerkers. Begin van het jaar werd bekend dat de hoofdsponsor de stekker uit de selectie ging trekken. Hierdoor gingen diverse spelers hun heil elders zoeken, waaronder bijvoorbeeld Mounir Mounji die naar ons VVSB trok. Ondanks die wetenschap speelde ODIN’59 een periode bij elkaar in de Hoofdklasse (nu vierde divisie) en via Swift en Smitshoek werd heel onverwachts de derde divisie bereikt. 

In allerijl werd er een ogenschijnlijke groep spelers bij elkaar gehaald om proberen te overleven in de derde divisie, maar na 24 wedstrijd mag wel gezegd worden, dat overleven lastig gaat worden. Het gat met een veilige plaats is inmiddels 22 punten en met een plek in de play-offs 16 punten. Theoretisch kan het nog, maar ook gezien de laatste resultaten zal het zeer lastig worden. ODIN’59 verloor de laatste 4 wedstrijden en scoorde in die wedstrijd ook nog eens 0 doelpunten. Het laatste doelpunten en punt dateert van 27 januari tegen DOVO. 

Voor VVSB is dat korter geleden. Ondanks dat 2024 tot nu toe niet een topjaar is, werd vlak voor de korte break DEM vrij eenvoudig met 3-1 verslagen. Het overwicht van de Noordwijkerhouters werd in de eerste helft te weinig op het scorebord uitgedrukt, waarna DEM in de tweede helft plots op gelijke hoogte kwam. Een sterke slotfase zorgde voor weinig stress op ‘De Boekhorst’. Net als eerder dit jaar tegen ODIN’59. 

In oktober van het vorige jaar kwamen de Heemskerkers naar Noordwijkerhout en konden ze met 4-0 terug de bus in. Mounir Mounji, Gyliano van Velzen (2) en Thomas Schaap scoorde voor de paars-gele formatie, met louter zeer fraaie treffers. Voor VVSB te hopen dat het aanstaande zaterdag weer zo’n wedstrijd kan worden.

Die wedstrijd zal begeleid worden door scheidsrechter Broekhuizen uit Houten. Samen met zijn assistenten zal hij de wedstrijd op Sportpark Assumburg om 15.00 uur laten aanvangen. 

Adres:
Sportpark Assumburg
Hoflaan 1
1967 NE  Heemskerk
 

Voorbeschouwing ODIN'59 - VVSB
Terug naar overzicht