Voorbeschouwing Kozakken Boys - VVSB

Met nog vier wedstrijd voor de boeg worden de contouren van de ranglijst langzaam zichtbaar. AFC is nog maar een paar punten verwijderd van de titel, de grote subtop kunnen de Amsterdammers nog nauwelijks meer achterhalen. De middenmoot is prestatief klaar met het seizoen, maar zal natuurlijk nog altijd voor de eer willen winnen. Onderin zijn de kaarten nog niet geheel geschud. VVSB, FC Lienden en Barendrecht strijden voor de p/d plaatsen. De slechtste ploeg zal volgend seizoen actief zijn in de Derde Divisie.

Het programma van de drie ploegen onderin is als volgt:

Datum VVSB (30-23, -29) FC Lienden (30-23, -44) Barendrecht (30-19, -48)
4 mei Kozakken Boys (u) GVVV (t) Jong Sparta (t)
11 mei Jong Almere City FC (t) Rijnsburgse Boys (u) GVVV (u)
18 mei AFC (u) IJsselmeervogels (t) Excelsior Maassluis (t)
25 mei FC Lienden (t) VVSB (u) Jong Almere City FC (u)

Met name speelronde 34 valt op. VVSB speelt dan op het eigen Sportpark de Boekhorst tegen FC Lienden en concurrent Barendrecht mag op bezoek bij het al gedegradeerde Jong Almere City FC.

Voordat het zover is, wacht voor VVSB eerst de wedstrijd tegen Kozakken Boys. De Werkendammers kende een zeer matige seizoenstart, in september stonden de mannen van toenmalig trainer Jasper de Muijnck nog zelfs even op de laatste plaats, maar sindsdien zijn de punten aan het binnen stromen. In de 3e periode staat Kozakken Boys zelfs op de 1e plaats, wat aan het einde van het seizoen als prijs een bye oplevert in de KNVB Beker voorronden van 2019-2020.

Uiteraard is Ahmed el Azzouti de topschutter van de rood-witten. Vorig seizoen eindigde de handige puntspeler al op 1 doelpunt van Marciano Mengerink, dit seizoen staat de teller nog op 15 doelpunten (topscorers Raily Ignacio en Rob van der Leij hebben er al 21 in liggen). Mede daardoor was al erg vroeg dit seizoen bekend dat El Azzouti, samen met Sanny Monteiro en aanvoerder Gwearon Stout volgend jaar in het rood-wit van IJsselmeervogels gaan voetballen. Daar tegenover staat dat volgend seizoen onder andere Kay Tejan (Quick Boys), Norichio Nieveld (Top OSS) en Frenk Keukens (De Treffers) op Sportpark de Zwaaier actief zullen zijn.

Bij VVSB zal dit seizoen Sonny ten Hoope niet meer actief zijn. De verdediger annex middenvelder kwam afgelopen seizoen over van Noordwijk en raakte door een blessure in de voorbereiding zijn kans op een basisplaats al snel kwijt. De laatste weken was de multifunctionele speler weer regelmatig basisspeler. Tegenover het vertrek van Ten Hoope staat de terugkeer van captain Frans van Niel. Tegen Jong Sparta deed de routinier al weer een half uur mee naar een kuitblessure, in de oefenwedstrijd tegen FC Lisse was Van Niel ook weer driekwartier aanwezig.

De laatste ontmoeting tussen VVSB en Kozakken Boys was een spektakelstuk van jewelste. VVSB stond met nog een kwartier op de klok met 3-1 voor, maar zag aan het einde van de wedstrijd de Werkendammers helemaal terugkomen. Als deksel op de neus schoot El Azzouti in de blessuretijd de 3-4 binnen.

Aan VVSB de taak om zich op die wedstrijd te revancheren. De wedstrijd tussen Kozakken Boys en VVSB staat onder leiding van scheidsrechter Jesse Rozendal uit Zwaagwestereinde (FR). Om 15.00 uur wordt er afgetrapt op Sportpark de Zwaaier.

Laatste 5 ontmoetingen:
VVSB – Kozakken Boys 3-4 (6 oktober 2018)
Kozakken Boys – VVSB 3-2 (3 maart 2018)
VVSB – Kozakken Boys 0-2 (23 september 2017)
Kozakken Boys – VVSB 2-2 (14 januari 2017)
VVSB – Kozakken Boys 1-4 (20 augustus 2016)

Adres:
Sportpark De Zwaaier
Lange Wiep 1
4251 XZ Werkendam

Voorbeschouwing Kozakken Boys - VVSB
Terug naar overzicht