Voorbeschouwing Kozakken Boys - VVSB

Op papier staat er een echte topper op het programma. De nummer 2 tegen de nummer 5 van de ranglijst. Twee ploegen die in 2018 nog zonder puntverlies zijn. De enige twee ploegen die nog strijden op de tweede periode. Het papier zegt echter ook dat er een grote kans bestaat dat deze topper helemaal niet wordt gespeeld vanwege de weersomstandigheden. Of heeft Moeder Natuur nog een truc in petto om toch te kunnen spelen? We gaan het meemaken….

Kozakken Boys trainer Danny Buijs gaf het donderdag al aan in een interview met regio-voetbal.nl, “Trainen en voetballen op ons eigen kunstgras is lastig. Zaterdag konden wij er met een temperatuur van vijf graden boven nul niet op trainen en dat vind ik wel zorgwekkend. Wij mogen er dus vanuit gaan dat het zaterdag opnieuw wordt afgekeurd, hoewel de KNVB zaterdag zelf komt keuren en dan geldt mogelijk een ander criterium”.

Diezelfde Buijs zal echter alleen dit seizoen nog te zien zijn op dat kunstgras. Volgend jaar is hij de hoofdcoach van eredivisionist FC Groningen. Een grote, maar ook zeker hele mooie stap voor de oud-speler van de Noorderlingen. Die stap is onder andere te danken aan de bijzondere serie waarmee de Kozakken momenteel mee bezig zijn. Al 9 wedstrijden op rij komen de Werkendammers als winnaar van het veld af stappen. Een serie waarin onder andere in Katwijk en Rijnsburg wordt gewonnen is ronduit knap te noemen. In die serie is er een gouden duo ontstaan. Ahmad (Mendes Moreira) en Ahmed (el Azzouti) zijn samen al verantwoordelijk voor 28 doelpunten. Geen wonder dat de BVO’s voor beide in de rij staan.

Waar Kozakken Boys bezig is met een mooie serie, is ook VVSB daar mee bezig. Sinds het aantreden van Jack Honsbeek werd er slechts 1 keer verloren (Katwijk) en 1 keer gelijkgespeeld (Excelsior Maassluis), de overige 7 wedstrijden werden gewonnen, waaronder de laatste 5 wedstrijden met 2 derby’s. Het collectief heerst weer, waardoor spelers weer voor elkaar door het vuur gaan. Een voorwaarde voor succes.

Om nog zicht te houden op de tweede periodetitel is VVSB genoodzaakt te winnen in Werkendam. Bij een gelijkspel of verlies is Kozakken Boys sowieso verzekerd van een plek in het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. Na de wedstrijd Kozakken Boys – VVSB, staan ook nog De Treffers – Kozakken Boys (2 april) en VVSB – Barendrecht (24 maart) op het programma voor deze periode.

Vorig jaar eindigde deze ontmoeting in 2-2. In de eerste wedstrijd na de winterstop zorgde Maikey Parami al snel voor de openingstreffer. Mendes Moreira en Jeffrey van Nuland zorgde voor de treffers namens de rood-witten. Tomas Tavilla maakte 20 minuten voor tijd de gelijkmaker. Eerder dit jaar werd het 0-2 voor Kozakken Boys. Mahmut Sonmez en El Azzouti waren de goudhaantjes. Scheidsrechter van dienst is aanstaande zaterdag de heer Bronsvoort uit Deventer. Hij floot eerder dit seizoen de wedstrijden VVSB – FC Lisse (1-1), Excelsior Maassluis – VVSB (0-0), Kozakken Boys – GVVV (2-2) en Koninklijke HFC – Kozakken Boys (1-2). Aanvang is 15.00u!

Eerdere ontmoetingen:
VVSB – Kozakken Boys 0-2 (23 september 2017)
Kozakken Boys – VVSB 2-2 (14 januari 2017)
VVSB – Kozakken Boys 1-4 (20 augustus 2016)

Adres:
Sportpark ‘De Zwaaier’
Lange Wiep 1
4251 XZ Werkendam

Voorbeschouwing Kozakken Boys - VVSB
Terug naar overzicht