Voorbeschouwing Koninklijke HFC – VVSB

Een horror seizoen werd het vorige week in het wedstrijdverslag genoemd. Voor de 7e keer op rij wist VVSB geen punt te bemachtigen in de Tweede divisie. Het bestuur greep afgelopen week in en zette hoofdtrainer Jack Honsbeek op non-actief. Assistent-trainer Alan Campfens stelde zich solidair aan de hoofdtrainer en keeperstrainer Ton Snip had door de nieuw ontstane situatie aangegeven zijn taken neer te leggen. Kortom, een hectische week voor VVSB. Aan ad-interim coach Jan van den Berg de taak om de ploeg weer op het juiste spoor te zetten. Te beginnen in Haarlem bij de Koninklijke HFC.

En bij de Koninklijke HFC vinden wij onze eigen Peet van der Slot terug. De robuuste Noordwijkerhouter vertrok afgelopen zomer naar Haarlem en heeft daar een basisplaats kunnen veroveren onder de nieuwbakken hoofdcoach Gertjan Tamerus. De spits van weleer stond vorig seizoen nog op het veld en dus tussen de spelers in. Dit jaar staat hij aan de zijlijn de spelers te coachen. Een groter contrast is er bijna niet.

Tamerus was jaarlijks goed voor een flink aantal doelpunten. Dit jaar heeft hij die productie overgegeven aan Khalid Tadmine. De van Jong Almere City FC overgekomen spits is dit jaar al verantwoordelijk voor maar liefst 6 doelpunten. Dat is de helft van de gehele productie van Koninklijke HFC. Daar staat tegenover dat doelman Tom Boks pas 9 tegendoelpunten heeft hoeven incasseren. Toch staat deze doelman aanstaande zaterdag niet tegen VVSB onder de lat. In de absolute slotfase van de wedstrijd IJsselmeervogels – Koninklijke HFC (vorig weekend) haalde Boks, Soufyan Moro neer, waarna de scheidsrechter niets anders kon doen dan een rode kaart geven.

VVSB zal ademloos naar de 9 tegendoelpunten van de tegenstander kijken. Met 28 tegentreffers staat VVSB stijf bovenaan in dit klassement. Ad-interim coach Jan van den Berg zal dan ook ongetwijfeld er alles aan gelegen zijn om dit aantal niet nog verder op te laten lopen. Met de nieuwe, frisse wind door de Noordwijkerhoutse staf heen, is het maar afwachten hoe dit gaat uitpakken in resultaat. Met maar liefst 6 punten verschil op de aansluitingsplaats 17, zal VVSB niet nog verder achterop willen raken.

VVSB heeft een slecht record in Haarlem staan. Van de 4 wedstrijden die er op het Sportpark van Koninklijke HFC werden gespeeld, werd slechts 1 punt mee naar Noordwijkerhout genomen. Vorig seizoen werd het 3-0 voor de Haarlemmers. Tamerus had al binnen 3 minuten een vrije trap raak geschoten, waarna in de tweede helft Kevin Sterling (nu Spakenburg) en Roy Castien (geblesseerd) voor de einduitslag zorgde.

Haarlem is binnen een half uur te bereiken en de paars-gele brigade heeft momenteel alle steun hard nodig. Kortom, alle ingriendenten zijn aanwezig voor een mooi spektakel. Onder leiding van scheidsrechter Nick Smit uit Huizen wordt er om 14.30 uur afgetrapt. Tot dan!

Laatste 6 ontmoetingen:
VVSB – Kon. HFC 2-1 (03-02-2018)
Kon. HFC – VVSB 3-0 (28-10-2017)
VVSB – Kon. HFC 3-0 (05-02-2017)
Kon. HFC – VVSB 0-0 (11-09-2016)
Kon. HFC – VVSB 3-1 (16-05-2016)
VVSB – Kon. HFC 2-1 (06-09-2015)

Adres:
Sportpark “Koninklijke HFC”
Emauslaan 2
2012 PH Haarlem

Voorbeschouwing Koninklijke HFC – VVSB
Terug naar overzicht