Voorbeschouwing Kon. HFC - VVSB

Na opnieuw een heerlijke bekerweek is het aankomend weekend weer tijd voor de competitie. VVSB gaat op bezoek in Haarlem bij de Koninklijke HFC. De wedstrijd tussen van oudsher zondagploegen, wordt ditmaal op zaterdagmiddag gespeeld. FoxSports heeft namelijk deze wedstrijd uitgekozen om een liveverslag van te maken.

Waar voor VVSB de afgelopen week crescendo verliep, ging dat voor de Koninklijke HFC een stuk minder. Afgelopen zaterdag won GVVV in Haarlem met 0-2, diezelfde tegenstander was enkele dagen later ook de tegenstander in de KNVB Beker. In Veenendaal werd het toen 1-0 voor GVVV. Geen achtste finale dus voor de Haarlemmers, in tegenstelling tot VVSB die een thuiswedstrijd tegen eredivisionist Roda JC mag spelen.

Voor de nederlagen tegen GVVV liep het voor Koninklijke HFC zeer voorspoedig. Zes wedstrijden op rij leed de ploeg van Ted Verdonkschot geen nederlaag. De grote man was hierin Roy Castien. De 20-jarige middenvelder scoorde maar liefst 9 doelpunten en is hierdoor samen met FC Lienden-spits Danny van den Meiracker topscorer van de Tweede divisie.

Koninklijke HFC kende afgelopen transferperiode een rustige tijd. Slechts twee spelers verlieten de club, Carlos Opoku (Rijnsburgse Boys) en Jeffrey Sam-Sin (OFC Oostzaan). Hiervoor zijn er ook slechts twee versterkingen voor gehaald in de personen van Daniël van Son (FC Volendam) en Steven Olsthoorn (FC Lisse).

Ook bij VVSB loopt het de laatste weken meer dan prima. In de laatste maand werden er overwinningen tegen Rijnsburgse Boys, AFC, Achilles’29 en Katwijk geboekt. Met de vorm zit het dus wel goed. En ook op vreemde bodem zijn de Noordwijkerhouters goed bezig. Met 8 punten uit 4 wedstrijden, is VVSB nog altijd ongeslagen.

Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in Haarlem net zoals het begon. In een weinig aansprekende pot voetbal wisten beide ploegen het doel niet te vinden. In de return in Noordwijkerhout werd er wel gescoord. VVSB won met 3-0 door doelpunten van Vladimir Jozic, Tommy Bekooij en Frans van Niel.

Het duel in Haarlem begint zaterdag om 15.30 uur. Niet in de gelegenheid om hiernaar af te reizen? Schakel dan in op FoxSports 1 en kijk deze wedstrijd live!

Laatste 6 ontmoetingen:
VVSB – Kon. HFC 3-0 (05-02-2017)
Kon. HFC – VVSB 0-0 (11-09-2016)
Kon. HFC – VVSB 3-1 (16-05-2016)
VVSB – Kon. HFC 2-1 (06-09-2015)
Kon. HFC – VVSB 2-0 (29-03-2015)
VVSB – Kon. HFC 2-2 (23-11-2014)

Adres:
Sportpark “Koninklijke HFC”
Emauslaan 2
2012 PH Haarlem

Voorbeschouwing Kon. HFC - VVSB
Terug naar overzicht