Voorbeschouwing Katwijk - VVSB (KNVB Beker)

Voor het tweede jaar op rij staan VVSB en Katwijk tegenover elkaar in de tweede ronde van de KNVB Beker. De enige wijziging ten opzichte van beide jaren. Vorig jaar was de ontmoeting in Noordwijkerhout, dit jaar is Sportpark de Krom de speellocatie. Welke bollenstreekclub speelt in december tegen (hoogst waarschijnlijk) een BVO in de derde ronde? Dinsdagavond weten we, wie er donderdagavond in de koker zit…

Katwijk had vorige week de (inter)nationale media veelvuldig aan de lijn. Uit de statistieken van transfermarkt.de bleek dat de oranjehemden samen met Manchester City (die ploeg van Pep Guardiola, Kevin de Bruyne en Sergio Aguero) in de laatste 10 competitiewedstrijden geen punten had verspeeld. Afgelopen zaterdag kwam daar wedstrijd nummer 11 ook nog bij. Barendrecht werd op De Krom met 2-1 verslagen. Marciano Mengerink en Steven Sanchez Angulo zorgde ervoor dat de openingstreffer van Joey Jongman teniet werd gedaan. Als dan ook nog de eerste ronde van de KNVB Beker tegen Ter Leede wordt meegenomen, zijn dat dus 12 officiële wedstrijden op rij die Katwijk winnend heeft afgesloten. Wanneer komt de klad erin?

Katwijk en trainer Dick Schreuder gaven afgelopen weekend aan ook volgend seizoen weer van elkaars diensten gebruik te maken. De broer van Alfred Schreuder is al sinds het seizoen 2014-2015 actief in Katwijk-Noord. Schreuder kwam op dat moment binnen bij een ploeg wat als kampioen was gedegradeerd naar de hoofdklasse. In zijn eerste seizoen pakte hij direct de titel en zorgde hij er dus voor dat Katwijk weer op het hoogste amateurniveau terecht kwam. Het jaar daarna plaatste Katwijk zich als eerste voor de Tweede divisie, maar versperde Excelsior Maassluis in de slotwedstrijd het tweede kampioenschap op een rij. En ook vorig seizoen was Katwijk een van de weinigen die het Jong AZ lastig maakte. De Katwijkers eindigde opnieuw op een verdienstelijke derde plek.

VVSB zit de laatste weken ook in prima in haar vel. In de laatste vier wedstrijden werden er tien punten gepakt. Rijnsburgse Boys, AFC en afgelopen weekend ook Achilles’29 moesten het onderspit delven. Alleen IJsselmeervogels kon een punt veroveren van de equipe van Mark Schenning. Wat hierbij opvalt is de doelpuntenproductie van Mo el Osrouti. Al vier wedstrijden op rij scoort de van Quick Boys overgekomen buitenspeler. En menig VVSB supporter zal zeker nog aan hem terugdenken als het gaat over de KNVB Beker. In de vorige ronde tegen Telstar was hij verantwoordelijk voor twee doelpunten en één assist.

Zoals eerder gememoreerd speelde VVSB en Katwijk vorig jaar ook al tegen elkaar in de KNVB Beker. Op 25 oktober 2016 wonnen de Noordwijkerhouters afgetekend van de Katwijkers. Nadat Maikey Parami weer eens op de goede plek stond en het openingsdoelpunt voor zijn rekening nam, breidde Tim de Rijk de score uit na een lange solo. Vlak voor tijd zorgde Giovialli Serbony uit de counter voor de 3-0. Revanche was er vorig jaar al snel, 11 dagen later won Katwijk op de eigen Krom met 1-0 voor de competitie.

Dinsdag staat de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink. Aanvang in Katwijk is 19.45 uur.

Laatste 3 ontmoetingen:
VVSB – Katwijk 0-0 (08-04-2017)
Katwijk – VVSB 1-0 (05-11-2016)
VVSB – Katwijk 3-0 (25-10-2016) (KNVB Beker)

Voorbeschouwing Katwijk - VVSB (KNVB Beker)
Terug naar overzicht