Voorbeschouwing Katwijk - VVSB

Derby nummer 1 van dit seizoen staat voor de deur. Katwijk en VVSB waren de pionieren namens de Bollenstreek in de Tweede divisie. Daardoor is dit alweer de 5e ontmoeting in de competitie. Met de bekerwedstrijden van de laatste 2 jaar erbij opgeteld, alweer de 7e ontmoeting. Een kort, maar ook daardoor ook heftige derby. Beide ploegen zijn op zoek naar revanche, een mooi gegeven aan de vooravond van deze Bollenstreekclash.

De huidig kampioen van de Tweede divisie is dit seizoen niet zo voortvarend gestart als het vorige. Afgelopen seizoen stonden de oranjehemden namelijk alle speelrondes aan de leiding, dit seizoen werd die positie in de eerste speelronde nog wel bereikt (1-4 winst bij De Treffers), maar na speelronde 2 was de reeks voorbij. Kozakken Boys speelde gelijk op De Krom, waarna Katwijk afgelopen week met 2-1 verloor bij het Spakenburg van John de Wolf.

Ondanks het fantastische seizoen van Katwijk en een doelpuntenproductie van 28 goals speelt Marciano Mengerink nog altijd bij de Katwijkers. Aanbiedingen uit het betaalde voetbal sloeg hij af, waardoor hij ook dit seizoen in de Tweede divisie actief is. En opnieuw niet zonder succes. Ook dit seizoen is hij de topschutter van de competitie. Samen met Gianni dos Santos van Jong Sparta voert hij de lijst met doelpuntenmakers aan met 4 doelpunten. Die andere grote man (letterlijk en figuurlijk) bij Katwijk zal tegen VVSB niet aan de aftrap verschijnen. Robbert Susan is door de KNVB geschorst na zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Kozakken Boys. Ook nieuwkomer Bart Sinteur zal niet meedoen tegen VVSB. Hij kreeg afgelopen week tegen Spakenburg ook een rode kaart en is voor 1 wedstrijd geschorst.

Katwijk heeft zich afgelopen zomer zeker versterkt. Met onder andere Joey Jongman (Barendrecht), Jordy Hilterman (FC Volendam), Norair Mamedov (FC Emmen) werd er al vroeg ingespeeld op het vertrek van onder andere Paul de Lange en Frank Tervoert. Op de laatste transferdag werd ook het gat in de verdediging gedicht. Sten Vreekamp kwam over van Spakenburg en zal naar alle waarschijnlijkheid zijn basisdebuut tegen VVSB gaan maken.

VVSB had in de persoon van Kevin Brands een transfer die nog later was gemaakt dan die van Vreekamp. Deze week trainde de middenvelder mee met de ploeg van Jack Honsbeek en zal er bekeken worden wanneer hij aansluit in de wedstrijdselectie. Met Brands is er wel voor ervaring op het middenveld gezorgd. Met de terug van een blessure kerende Frans van Niel zal ook deze linie weer breder bezet kunnen worden. Van Niel maakte tegen HHC Hardenberg zijn rentree na diverse blessures in het laatst half jaar.

Ontmoetingen tussen Katwijk en VVSB staan bekend om de passie en strijd. Afgelopen seizoen was VVSB in de competitie heel dichtbij een stunt op ‘De Krom’. Tommy Bekooij had na 18 minuten de score geopend voor de Noordwijkerhouters. Echter schoot Robbert Susan in de slotminuut (overigens niet de eerste keer dat seizoen) een strafschop binnen, waardoor Katwijk alsnog met een punt van het veld afstapte.

De Bollenstreekclash tussen Katwijk en VVSB staat onder leiding van scheidsrechter Thom Winkel uit Leermens (Groningen). Vorige weekend floot hij ook al een derby. De wedstrijd tussen de Koninklijke HFC en AFC eindigde in 3-1. De mooie wedstrijd tussen twee topteams uit de Bollenstreek zal op Sportpark ‘de Krom’ 15.30 uur beginnen.

Adres:
Sportpark ‘De Krom’
De Krom 57
2221 KK Katwijk

Laatste 6 ontmoetingen:
Katwijk – VVSB 1-1 (28 april 2018)
VVSB – Katwijk 0-2 (9 december 2017)
Katwijk – VVSB 1-2 (24 oktober 2017 - KNVB Beker)
VVSB – Katwijk 0-0 (8 april 2017)
Katwijk – VVSB 1-0 (5 november 2016)
VVSB – Katwijk 3-0 (25 oktober 2016 - KNVB Beker)

Voorbeschouwing Katwijk - VVSB
Terug naar overzicht