Voorbeschouwing Katwijk - VVSB

De 6e ontmoeting in 2 seizoen is dit voor Katwijk en VVSB. Sinds de invoering van de Tweede divisie zijn Katwijk en VVSB veelal tot elkaar veroordeeld. Ook in de KNVB Beker kwam al 2 seizoenen lang beide ploegen elkaar tegen. Van de 5 eerdere ontmoetingen won VVSB er 2, Katwijk won er ook 2 en eenmaal werd het een gelijkspel. Wat wordt de 6e ontmoeting? Zaterdag rond de klok van half zes weten we het.

Katwijk is momenteel de koploper van de Tweede divisie, maar ook de koploper van het kampioenschap van de Bollenstreek, gevolgd door VVSB, Rijnsburgse Boys en FC Lisse sluit de rij.

Pos. Club G W G V P Dv Dt Ds
1 Katwijk 5 5 0 0 15 13 3 10
2 VVSB 5 3 1 1 10 8 6 2
3 Rijnsburgse Boys 5 1 0 4 3 6 14 -8
4 FC Lisse 5 0 1 4 1 4 8 -4

In het kampioenschap van de Bollenstreek is Katwijk dus niet meer te achterhalen, maar in de stand van de Tweede divisie is dit in theorie nog wel mogelijk. Kozakken Boys staat op 5 punten achterstand, maar heeft nog wel een wedstrijd meer gespeeld.

Naast koploper te zijn, heeft Katwijk ook de topscoorder van de competitie in huis. Marciano Mengerink wist al 26 keer te scoren, maar hij mist de wedstrijd tegen VVSB vanwege een schorsing. Zijn beoogde opvolger Frank Tervoert kwam ook niet okselfris uit de strijd met De Treffers. Het is dus nog onzeker met wie Katwijk in de spits zal aantreden.

Eerder dit jaar beleefde Katwijk een dieptrieste gebeurtenis met oud-spits en teammanager Sander Molenaar. Hij overleed op 38-jarige leeftijd aan huidkanker. Katwijk toonde eens te meer maar weer eens aan een echte familieclub te zijn en organiseerde een herdenkingsbijeenkomst. Een avond vol tranen en kippenvel.

Dat deze gebeurtenis nog in de koppies van de spelers zat, zal men nooit weten maar de eerstevolgende wedstrijd tegen De Treffers werd met 2-0 verloren. Een smet op het geweldige seizoen wat de oranjehemden tot op heden beleefden. Met een trainerswissel in februari, doordat Dick Schreuder een unieke kans in de Verenigde Staten kreeg, kwam Jack van den Berg over van ASWH. De gelouterde trainer die vooral in het Rotterdamse naam en faam maakte, zal de klus moeten gaan klaren.

Bij VVSB is het sinds de trainerswissel de positieve kant opgegaan. Oud-Katwijk speler Jack Honsbeek zorgde weer voor een lach op het gezicht van vele supporters en reeg de punten met name in de tweede periode aaneen. De afgelopen weken was het vooral in thuiswedstrijd waarin VVSB nauwelijks acte de presence gaf, maar afgelopen wedstrijd in Hardenberg kwam er al weer meer schwung in de ploeg. De Noordwijkerhouters hadden het lasting tegen HHC, maar overleefde de kansenregen en won met 1-2.

Zoals eerder vermeld hebben Katwijk en VVSB pas een recente historie tegen elkaar opgebouwd. Afgelopen oktober stond VVSB ook al op De Krom en won het in kader van de KNVB Beker met 1-2. Een paar weken later was op de eigen Boekhorst Katwijk weer te sterk met 2-0. Kortom, er is van alles mogelijk tussen Katwijk en VVSB. De wedstrijd op De Krom staat onder leiding van scheidsrechter Frank van den Elzen. Hij floot VVSB dit seizoen 2 keer eerder. In de thuiswedstrijden tegen HHC Hardenberg won het met 4-2, tegen FC Lienden werd het 4-4.

Laatste 5 ontmoetingen:
VVSB – Katwijk 0-2 (9 december 2017)
Katwijk – VVSB 1-2 (24 oktober 2017 – KNVB Beker)
VVSB – Katwijk 0-0 (8 april 2017)
Katwijk – VVSB 1-0 (5 november 2016)
VVSB – Katwijk 3-0 (25 oktober 2016 – KNVB Beker)

Adres:
Sportpark ‘De Krom’
De Krom 57
2221 KK Katwijk

Voorbeschouwing Katwijk - VVSB
Terug naar overzicht