Voorbeschouwing JOS Watergraafsmeer - VVSB

De wedstrijd tussen JOS Watergraafsmeer is er ranglijsttechnisch één uit de categorie een wedstrijd om des keizers baard. Je zou nog kunnen zeggen dat JOS Watergraafsmeer een grote overwinning nodig heeft, maar om een verschil van 23 doelpunten met OSS’20 goed te maken lijkt een utopie. VVSB is in afwachting tot de nacompetitie kan gaan beginnen. Een overwinning in Amsterdam behalen, zal wel voor een goed gevoel gaan zorgen. 

JOS Watergraafsmeer is na 33 wedstrijden de nummer 15 van de ranglijst. De Amsterdamse club is hiermee veroordeeld tot de nacompetitie voor behoud in de derde divisie. Of; er moet een wonder gaan gebeuren. Het verschil met OSS’20 is 3 punten en 22 doelpunten in het voordeel van de ploeg uit Oss. Om het wonder van Drieburg te volmaken zal er dus hulp uit Oss moeten komen en een enorm doelpuntenverschil overbrugt worden. Hier zal JOS dan ook geen rekening meer mee houden en de voorbereiding voor lijfsbehoud zal dus al gestart zijn. 

Wat met name opvalt bij de Amsterdammers is de enorme hoeveelheid tegendoelpunten die geïncasseerd zijn. Met 78 doelpunten zijn zij daar lijstaanvoerder in. De laatste weken worden er harde nederlagen geleden. Tegen Hercules (0-4), ADO’20 (5-0) en TOGB (6-1) werd de doelpuntenweelde van de tegenstanders goed gevuld. 

VVSB is de meest scorende ploeg van de derde divisie, dus lijkt een 2 op het toto-formulier een makkelijke inzet. Echter kent VVSB momenteel niet de vorm die het eerder dit seizoen tentoonspreidde. Daarentegen was er vorige week wel weer teken van verlichting. Tegen OSS’20 werd een simpele 3-1 overwinning geboekt. Dit leidde tot de definitieve 2e plaats op de ranglijst, waardoor de focus verlegd kon gaan worden naar de nacompetitie. 

De vraag is natuurlijk hoe VVSB de wedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer zal gaan aanvliegen. Wordt dit de laatste test op weg naar de eerste ronde van woensdag of wordt er gekeken naar de arbeid-rust verhouding en krijgen andere namen de kans. Keuzes voor trainer Wilfred van Leeuwen. 

Scheidsrechter Jurjen Kaper zal de laatste officiële competitie in goede banen gaan leiden. Op Sportpark Drieburg wordt om 14.00 uur afgetrapt. 

Adres:
Sportpark Drieburg
Drie Burgpad 3
1097 HK  Amsterdam
 

Voorbeschouwing JOS Watergraafsmeer - VVSB
Terug naar overzicht