Voorbeschouwing Jong Sparta - VVSB

Op Paaszaterdag mag de Voetbal Vereniging Sint Bavo op bezoek bij de beloften van Sparta Rotterdam. ‘Het Kasteel’ zal het decor zijn van de 30e speelronde van de Tweede Divisie. Wie kan er met een goed gevoel aan de feestdagen beginnen en wie zal haar zonden nogmaals gaan overdenken tijdens de Pasen? Vanaf 15.30u zullen de 22 hoofdrolspelers dit gaan bepalen.

Met Jong Sparta treft VVSB een ploeg die zich in een dubbele competitie bevind. Jong Sparta speelt weliswaar in de Tweede divisie, maar heeft qua promotie/degradatieregelingen niets te maken met de amateurploegen. De KNVB bedacht om alle beloften ploegen een competitie in een competitie te laten spelen. Om volgend seizoen op het gefixeerde aantal van 2 beloftenteams uit te komen, zal er minimaal 1 beloftenteam dit seizoen moeten degraderen. Promoveren is sowieso geen optie, omdat de regeling richting de Keuken Kampioen Divisie is bevroren. Maar omdat Jong FC Volendam op een mogelijke titel in de Derde Divisie Zondag afstevent, komt ook de 2e beloftenploeg in aanmerking voor degradatie. Ook al staat Jong Sparta dus momenteel op een 13e plaats, als de standen zo blijft tot en met de 34e speelronde spelen de jonge Rotterdammers volgend seizoen een niveua lager dan dit jaar. Begrijpt u het nog? De KNVB gelukkig nog wel. Komt er nog eens bij dat Jong Vitesse (momenteel de beste beloftenploeg van de Tweede divisie) heeft aangegeven mogelijk volgend seizoen uit de piramide te willen stappen. De puzzel rondom de beloftenteams wordt almaar groter.

Dat Jong Sparta op een 13e plek in de Tweede divisie staat, hadden weinig volgers na de eerste periode kunnen bedenken. De ploeg van Jeroen Rijsdijk bezette na 12 speelronde de 3e plek op slechts 2 punten van koploper AFC. Sindsdien pakte de Spartanen in 16 wedstrijden slechts 9 punten. Ter vergelijking, VVSB pakte in de laatste 16 wedstrijden 18 punten.


Jong Sparta heeft uiteraard last van de hoofdmacht van de Rotterdammers. Topspelers als Halil Dervisoglu, Youssef el Khayati, Ragnar Ache en Suentley Alberto doen regelmatig mee met Sparta 1, waardoor zij minder uitkomen voor de beloftenploeg. Dit heeft als gevolg dat Jeroen Rijsdijk het met steeds jongere spelers moet doen, waardoor de wisselvalligheid er automatisch bijkomt.

VVSB bevind zich zoals eerder al gememoreerd in een betere fase dan de jonge Rotterdammers. Afgelopen week kwam er wel een kink in de kabel door de nederlaag tegen GVVV, maar de mannen van Eric Meijers zijn nog altijd vol vertrouwen in een goede afloop van de Tweede divisie. De ploeg begint langzaamaan weer helemaal fit te worden, waardoor er weer keuzes gemaakt kunnen worden door de hoofdtrainer.

De ontmoetingen tussen VVSB en Jong Sparta eindigen over het algemeen in een gelijkspel. Vier van de vijf keer stapte beide ploegen met één punt van het veld. Slechts één keer won Jong Sparta, dit was echter wel op De Boekhorst.

VVSB zal gesteund worden door minimaal 150 jeugdige leden. Met een aantal bussen zullen de jonge VVSB’ers hun cluppie achterna reizen en ze proberen naar de overwinning te loodsen op ‘Het Kasteel’. Zij zullen dan ook zien dat de scheidsrechter van dienst de heer Van Leeuwen is.

Laatste 5 ontmoetingen:
VVSB – Jong Sparta 2-2 (1 december 2018)
Jong Sparta – VVSB 2-2 (8 april 2018)
VVSB – Jong Sparta 0-2 (18 november 2017)
Jong Sparta – VVSB 3-3 (22 april 2017)
VVSB – Jong Sparta 3-3 (12 november 2016)

Adres:
Sparta Stadion
Spartapark-Noord 1
3027 VW Rotterdam

Voorbeschouwing Jong Sparta - VVSB
Terug naar overzicht