Voorbeschouwing Jong Sparta - VVSB

Voetballen op ‘Het Kasteel’: dat heeft altijd iets magisch. Het clublied van Sparta, idem dito. Hoe vol of leeg het ‘op Spangen’ ook is, het is een eer om op het veld van één van de oudste clubs van het land te kunnen voetballen.

En voor Ruben Valk misschien nog een klein beetje meer. De in vorm verkerende keeper van VVSB doorliep zijn jeugdopleiding bij de Rotterdammers. Komende zaterdag staat hij tegenover de beloften van Sparta.

De tegenstander is een ploeg in vorm. De rood-witten behaalden vijftien punten uit de laatste vijf duels. Die reeks trok de ploeg uit het moeras van degradatiezorgen. Een van de slachtoffers werd Rijnsburgse Boys. De ploeg van Pieter Mulders ging een week geleden keihard onderuit tegen de Spartanen. Na een 1-0 ruststand stond uiteindelijk na afloop een 6-0 einduitslag op het scorebord. Het was niet de enige ‘grote club’ die moest geloven aan de Rotterdamse dadendrang. Ook FC Lienden en HHC Hardenberg gingen onderuit tegen de technisch begaafde ploeg.

De Spartanen maakten het afgelopen weekend ook bekend dat volgend seizoen Jeroen Rijsdijk voor de groep staat. De trainer komt over van Excelsior Maassluis. De 40-jarige coach tekende in 2015 in Maassluis. In z’n eerste seizoen haalde hij gelijk het algeheel kampioenschap binnen.

De huidige goede reeks van Jong Sparta komt niet helemaal uit de lucht vallen. Zoals een opleidingsploeg betaamd, moet zo’n team zich eerst vormen om daarna resultaten te behalen. Dat bleek vorig jaar ook al toen Jong Sparta als zevende eindigde en de derde periode op z’n naam schreef. Daarin lijkt het huidige seizoen een kopie te worden van een jaar geleden.

De thuiswedstrijd van VVSB tegen de Spartanen draaide uit op een debacle. De Noordwijkerhouters verloren op 18 november met 0-2 dankzij twee goals van Abdou Harroui. Vooral de verslagenheid bij de Noordwijkerhouters sprak destijds boekdelen. Het was de derde nederlaag op rij. Enkele dagen daarna werd trainer Mark Schenning de wacht toegezegd. Jack Honsbeek nam daarna de touwtjes in handen en wist VVSB terug te brengen in de subtop van de Tweede Divisie. VVSB staat nu zesde.

In de laatste vijf duels werden er zeven punten gehaald. Er werd gewonnen van IJsselmeervogels, gelijk gespeeld tegen FC Lienden en Barendrecht en verloren van Kozakken Boys en AFC. Zowel middenvelder Tim de Rijk als trainer Honsbeek noemden de nederlaag tegen de Amsterdammers een ‘off-day’ van VVSB.

Vorig jaar de wedstrijd op ‘Het Kasteel’ een waar spektakel. Ricardo Kieboom was toen nog de doelman van de Spartanen. Inmiddels staat hij onder de lat bij vv Katwijk. Deroy Duarte was op dat moment de grote man bij de Spartanen. Hij maakte drie goals in de wedstrijd die in 3-3 eindigde. Dat gebeurde eerder dat seizoen ook op De Boekhorst. Die pot eindigde ook in 3-3, waar VVSB destijds zelfs met 0-3 achter stond.

VVSB won dus nog geen enkele keer van Jong Sparta. Lukt dat de ploeg van Honsbeek nu op zondag 8 april wel? De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Onderlinge resultaten:
VVSB – Jong Sparta 0-2 (18 november 2017)
Jong Sparta – VVSB 3-3 (22 april 2017)
VVSB – Jong Sparta 3-3 (12 november 2016)

Adres: 
'Sparta Stadion'
Spartapark-Noord 1
3027 VW  Rotterdam

Voorbeschouwing Jong Sparta - VVSB
Terug naar overzicht