Voorbeschouwing Jong Almere City FC - VVSB

De winterstop zit er alweer op. Een kleine maand geleden sloot VVSB de eerste seizoenshelft af met een 2-3 nederlaag tegen Harkemase Boys. Een nederlaag die alweer de zesde op een rij was. In dat op zicht kwam de winterstop als geroepen. Met hernieuwde kracht zal trainer Richard Plug zijn mannen voorbereiden op een positievere afloop. Te beginnen met de lastige uitwedstrijd tegen Jong Almere City.

Jong Almere City is nog een van de weinigen beloftenploegen die heil ziet in de voetbalpiramide. Teams als Jong Vitesse, Jong De Graafschap, Jong FC Twente, Jong FC Groningen en Jong FC Den Bosch hadden al snel de boot weer opgetrokken. De KNVB heeft dit ook opgemerkt en zal zodoende komend seizoen al met een nieuwe onder 21 competitie gaan starten. Hoe dit verder afloopt, blijft natuurlijk altijd maar weer de vraag.

De ploeg van Florian Wolf kende een sterk begin van dit seizoen met de volle buit uit de eerste drie wedstrijden. Hierna volgde een zeer wisselvallige reeks tot aan de winterstop. Wat daarbij opvalt is de enorme productiviteit die de jonge Almeerders bewerkstelligen. Al 18 spelers wisten het net te vinden. Hierbij toonde Kenneth Aninkora zich de meest trefzekere van het stel met 8 doelpunten.

Wie er aanstaande zaterdag op het veld staan bij Jong Almere zal nog lang onzeker blijven. Al 35 spelers stonden tussen de krijtlijnen dit seizoen. Een ongekend aantal tegenover de 19 spelers van VVSB.

Twee van die spelers zullen bij VVSB niet meer in actie gaan komen. Vlak na de wedstrijd tegen Harkemase Boys leverde Yannick Bouw en Michael de Leeuw hun tas in. De clubleiding schakelde snel door waardoor Bert Steltenpool en Lars Jansen nog voor het trainingskamp als vervangers werden aangetrokken.

Afgelopen week begaf de selectie van VVSB zich in het zonnige Benalmadena. Met twee oefenwedstrijden, diverse trainingen en gezellige avonden is in Spanje de basis gelegd voor de tweede seizoenshelft.

Vorig seizoen stonden beide ploegen ook tegenover elkaar in de Tweede Divisie. In Almere dacht VVSB lange tijd de winst in handen te hebben, maar gaf het in de slotfase een 2-1 voorsprong weg. De return in Noordwijkerhout werd simpel met 2-0 gewonnen.

Scheidsrechter van dienst is de heer Paarhuis uit Hellendoorn. Hij zal om 15.00 uur de tweede seizoenshelft laten aftrappen.

Laatste 2 ontmoetingen:
VVSB – Jong Almere City 2-0 (11 mei 2019)
Jong Almere City – VVSB 3-2 (13 oktober 2018)

Adres:
Sportpark Fanny Blankers Koen
Competitieweg 22
1318 EA Almere

Voorbeschouwing Jong Almere City FC - VVSB
Terug naar overzicht