Voorbeschouwing Jong Almere City FC - VVSB

Een regelrechte kraker staat er op het programma aanstaande zaterdag. De nummer 17 (Jong Almere City FC) treft op eigen veld de nummer 18 (VVSB) van de Tweede divisie. Beide ploegen zullen erop gebrand zijn om te winnen, maar bovenal niet te verliezen. En zeker voor VVSB geldt dit. Het verschil is al 3 punten in het voordeel van de beloften en kan niet nog verder oplopen.

Dit is het eerste seizoen dat Jong Almere City FC in de Tweede divisie acteert. Waar de hoofdmacht vorig seizoen net niet via de nacompetitie promoveerde (naar de Eredivisie) wisten de beloften dit wel waar te maken. Via het winnen van de eerste periode bemachtigde de ploeg van Ivar van Dinteren een plaats in de nacompetitie. Nadat eerste UNA werd verslagen, waren de Almeerders in een tweeluik met JVC Cuijk ook de betere ploeg. Khalid Tadmine was met 2 doelpunten in de nacompetitie en 20 doelpunten in de Derde divisie de grote man voor de beloften. Hij speelt echter sinds dit seizoen voor Koninklijke HFC.

Jong Almere City FC pakte tot op heden 4 van de 5 punten in het eigen stadion. Van FC Lienden werd er met 4-1 gewonnen, De Treffers kwam niet verder dan 0-0 in het Yanmar Stadion. Op bezoek bij Jong Vitesse werd het 5e punt in deze competitie bemachtigd.

VVSB bemachtigde tot op het heden slechts 2 punten. Aan het maken van doelpunten ligt het niet. De Noordwijkerhouters wisten al 12 keer het net te vinden. Meer dan de nummers 6, 7 en 8 van de competitie. Echter is het aantal tegentreffers van VVSB schrikbarend hoog. Al 22 maal moesten de doelmannen van VVSB de bal uit de touwen vissen.

VVSB speelde nog nooit tegen (Jong) Almere City FC. Echter toen Almere City FC nog een amateurtak had onder de naam FC Omniworld, hebben beide ploegen de degens nog wel eens gekruisd. De laatste ontmoeting in Almere dateert alweer uit 2010. Op de slotdag van de Hoofdklasse A won VVSB met 0-4 van het al gedegradeerde FC Omniworld. Mede door deze overwinning kon VVSB zich via sv Venray naar de nieuw te vormen Topklasse spelen.

Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd onder leiding van de ervaren scheidsrechter Sander de Brito Roque. Hij floot eerder dit jaar nog de wedstrijden tegen Ajax en HHC Hardenberg. De mannen van Jack Honsbeek hebben de support hard nodig, kom dus in grote getalen naar Almere toe. Aanvang op het grasveld van het Yanmar Stadion is 15.30 uur.

Adres:
Yanmar Stadion
Competitieweg 20
1318 EA Almere

Voorbeschouwing Jong Almere City FC - VVSB
Terug naar overzicht