Voorbeschouwing IJsselmeervogels - VVSB

Voor de tweede week op een rij speelt VVSB tegen een ploeg uit de gemeente Bunschoten. Na vorige week een bizarre slotfase meegemaakt te hebben tegen Eemdijk, kan VVSB aankomende zaterdag op voor eerherstel. En dat is niet tegen de minste tegenstander. Grootmacht IJsselmeervogels wacht op ‘De Westmaat’ VVSB op om de degens te gaan kruisen.

Net als VVSB verloor IJsselmeervogels vorig weekend. In Staphorst werd met de minimale uitslag (1-0) verloren. Martijn Brakke zorgde vlak na rust voor de enige treffer. In de eerste wedstrijd van het seizoen was IJsselmeervogels wel de gelukkige. Aan het einde van de officiële speeltijd stond Sparta Nijkerk nog met 1-2 voor op ‘De Westmaat’, maar na de blessuretijd was dit geheel anders. Het was tot tweemaal toe Marouane Afaker die ‘de rooien’ liet juichen.

Met Afaker sinds de winterstop erbij lukte het vorig seizoen niet om IJsselmeervogels in de tweede divisie te behouden. De ploeg van trainer Gert-Jan Karsten eindigde op een promotie-degradatie plaats en nam het in de eerste ronde op tegen Hercules. Een ontluisterende 11-0 over 180 minuten voetbal was het eindresultaat in het nadeel van de zevenvoudig amateurkampioen van Nederland.

Dus gaat IJsselmeervogels dit seizoen op jacht naar eerherstel. Een plaats in de tweede divisie, een plaats waar zij op basis van hun historie en budget thuishoren. De druk in Bunschoten is dus immens en men kan niet anders verwachten dan een promotie en een terugkeer van de ‘grote’ Spakenburgse derby.

Voor VVSB is het zaak om het mindere resultaat tegen Eemdijk als brandstof te gaan gebruiken voor betere tijden. Dat de Noordwijkerhouters veerkracht tonen was te zien met de tweede treffer en dus gelijkmaker van Jesse van Nieuwkerk.

Historisch gezien heeft VVSB twee keer eerder op de rode kant van de Westmaat gespeeld. Een 0-2 overwinning en een 3-3 gelijkspelen laten zien dat het een graag bezocht sportpark is voor de paars-gele formatie.

De wedstrijd van aanstaande zaterdag staat onder leiding van scheidsrechter Nelissen. Hij zal de wedstrijd in Bunschoten-Spakenburg om 15.00 uur laten aftrappen.

Adres:
Sportpark ‘De Westmaat’
Westdijk 14
3752 AE  Bunschoten-Spakenburg

Voorbeschouwing IJsselmeervogels - VVSB
Terug naar overzicht