Voorbeschouwing IJsselmeervogels - VVSB

We zijn alweer een week van start. VVSB speelde in de slotminuut gelijk tegen promovendus Jong Vitesse door een sublieme hakbal van Tomas Arroyo. De aankomende tegenstander pakte vorige week direct de eerste driepunter van het seizoen door Scheveningen met 1-3 te verslaan. Vorig jaar won VVSB (ietwat geflatteerd) bij de ‘Rooien’ met 0-2. Zaterdag rond de klok van 17.00 uur weten we wie de tweede editie van deze wedstrijd heeft weten te winnen.

Op 17 maart jl. was VVSB ook al op bezoek aan de rode kant van ‘De Westmaat’. Op een hele koude zaterdagmiddag werd het een nare middag voor de thuisploeg. Na een kwartier kwam Yannick Cortie in botsing met Peet van der Slot en na onderzoek in het ziekenhuis bleek de verdediger van IJsselmeervogels zijn knieschijf gebroken te hebben. Tijdens de rest van de wedstrijd werd het doel van VVSB continue onder vuur genomen, maar Ruben Valk met zijn manschappen wisten het doel op een soms onverklaarbare manier schoon te houden. In de spaarzame counters van VVSB wist het wel 2 keer te scoren. Tommy Bekooij en Guido Pauw waren de doelpuntenmakers.

Een metamorfose heeft er afgelopen transferperiode plaatsgevonden bij de Vogels. Basisspelers als Christiaan van Hussen, Oktay Ozturk, Ralph Hovestad en Berry Powel verlieten de Westmaat, voor hen kwamen spelers als Kevin de Visser (Koninklijke HFC), Eef van Riel (De Treffers), Kevin van Diermen (De Graafschap) en Danny van den Meiracker (FC Lienden). Laatst genoemde was afgelopen weekend weer eens het goudhaantje voor zijn ploeg. Alle drie de treffers kwamen van Van den Meiracker’s hoofd af. Een prima start voor de spits, die op de sociale media al aankondigde VVSB als zijn favoriete tegenstander te zien. Getuige zijn drie optredens namens FC Lienden tegen de Bavo en zijn acht doelpunten, kan dat nog wel eens een dingetje worden voor VVSB.

De trainer van IJsselmeervogels is sinds dit seizoen Ted Verdonkschot. De trainer die zijn sporen in het amateurvoetbal al ruimschoots heeft behaald, getuige zijn clubs als Rijnsburgse Boys, Quick Boys, HHC Hardenberg en Koninklijke HFC.

Voor VVSB is de wedstrijd tegen IJsselmeervogels, de eerste in een reeks hele zware. Uiteraard is elke wedstrijd in de Tweede divisie niet gemakkelijk, maar het aankomende rijtje liegt er niet om. IJsselmeervogels, HHC Hardenberg, Katwijk, AFC, Rijnsburgse Boys en Kozakken Boys staan de aankomende weken op het programma voor de Noordwijkerhouters. Tussendoor speelt VVSB nog een wedstrijd in de KNVB Beker tegen De Graafschap.

De scheidsrechter van dienst is Alex Bos. Aanstaande zaterdag zal ook hij opgaan voor zijn tweede wedstrijd in de Tweede Divisie van dit seizoen. Vorige week floot Bos namelijk Jong Sparta – HHC Hardenberg. Vorig seizoen floot deze scheidsrechter VVSB maar liefst drie keer. Onder zijn leiding werd er verloren van De Dijk (1-3) en Koninklijke HFC (3-0). In de slotfase van de competitie won VVSB met 3-1 van TEC met scheidsrechter Bos aan het roer. De wedstrijd in Bunschoten-Spakenburg wordt afgetrapt om 15.00 uur.

Laatste ontmoetingen:
IJsselmeervogels – VVSB 0-2 (17 maart 2018)
VVSB – IJsselmeervogels 2-2 (7 oktober 2017)

Adres:
Sportpark ‘De Westmaat’
Westdijk 14
3752 AE Spakenburg

Voorbeschouwing IJsselmeervogels - VVSB
Terug naar overzicht