Voorbeschouwing IJsselmeervogels - VVSB

Koning Winter zal dit weekend weer gaan toeslaan, mochten de weermannen- en vrouwen uit De Bilt het correct hebben. Het gaat de komende nachten weer flink vriezen en ook de regen (of zelfs sneeuw) keert weer terug in Nederland. Ongetwijfeld zullen er opnieuw afgelastingen volgen, ook in Bunschoten-Spakenburg? Dat ondervinden we zaterdag wel weer…

De vorige ontmoeting tussen IJsselmeervogels en VVSB stond ook al in het teken van de regen. Een enorme hoosbui van ruim 2 uur zorgde ervoor dat het een loodzware wedstrijd werd in Noordwijkerhout. Desalniettemin zagen de toeschouwers een mooi schouwspel tussen 2 ploegen die ooit faam maakte in de KNVB Beker. VVSB leek na een 2-0 voorsprong door Frans van Niel en Mo el Osrouti de winst niet meer mis te kunnen grijpen, maar rekende toen voorbij invaller Robbert Olijfveld. De van ASWH overgekomen aanvaller betrad in de 67eminuut het veld en had 10 minuten later de stand op 2-2 gezet.

 

Diezelfde Olijfveld is mede hierdoor de topscoorder van ‘de Rooien’. Met 11 doelpunten houdt hij onder andere Berry Powel (4 doelpunten) achter zich. 2018 begon voor IJsselmeervogels nog wat stroef met nederlagen tegen Barendrecht, AFC en Jong Sparta, maar sindsdien is de stijgende lijn ingezet. Met overwinningen tegen Excelsior Maassluis, FC Lienden, Rijnsburgse Boys en vorige week tegen Koninklijke HFC is de ploeg van trainer Willem Leushuis meer dan prima bezig de laatste weken. Met name de overwinning op Rijnsburgse Boys mag als spectaculair worden beschouwd. ‘De Uien’ kwamen op een 0-1 voorsprong door Joel Tillema, maar zagen binnen 11 minuten de stand plots op 5-1 staan. Dat Ralph Hovestad in de 80e minuut nog voor de 6-1 zorgde was daarna nog enkel voor de statistieken.

 

Spectaculair was ook de laatste wedstrijd van VVSB. Acht doelpunten en nog legio kansen die onbenut waren, zorgde voor een ouderwets ‘avondje VVSB’. De doelpunten werden echter wel keurig verdeeld met FC Lienden. Daar waren de gasten onder leiding van Hans Kraaij jr. duidelijk meer tevreden mee, aangezien zij degene waren die in de 94e minuut de gelijkmaker binnenkopte. Toch kan VVSB zich vasthouden aan het vertoonde spel. Dit was meer dan uitstekend en laat daarmee zien dat het de rest van dit seizoen nog goed mee kan voetballen.

 

De scheidsrechter van dienst aanstaande zaterdag is de heer Vries uit Bunde (Limburg). Hij floot dit seizoen VVSB nog niet, maar wel onze buren uit Noordwijk. Voor de 2e voorronde van de KNVB Beker was IJsselmeervogels te gast bij ‘de rooien’ uit Noordwijk. De hoofdklasser won van de Tweede divisionist. De weg naar Bunschoten-Spakenburg kent de scheidsrechter al wel. Vorig weekend floot hij namelijk in het blauwe gedeelte van dit voetbal maffe dorp.

 

Laatste ontmoeting:
VVSB – IJsselmeervogels 2-2 (7 oktober 2017)

 

Adres:
Sportpark ‘De Westmaat’
Westdijk 14
3752 AE Spakenburg

Voorbeschouwing IJsselmeervogels - VVSB
Terug naar overzicht