Voorbeschouwing Hoogeveen - VVSB

De laatste uitwedstrijd van het kalenderjaar 2023 is er een die nieuw is voor VVSB. Tegenstander Hoogeveen zal het Sportpark Bentinckspark openstellen voor de wedstrijd tegen de paars-gele formatie. Weet VVSB de lange busreis en het feit dat de wedstrijd op zondag wordt gespeeld te overleven? Rond de klok van 16.00 uur wordt dat zondagmiddag duidelijk. 

Met Hoogeveen treft VVSB zoals vermeld een nieuwe tegenstander. De ploeg uit Drenthe speelt voor het eerst op divisie niveau, maar is niet onbekend op hoog niveau. In 1978 beleefde de blauw-witten hun finest moment in de historie. De titel in de hoofdklasse werd behaald waarna ook het kampioenschap van de zondagamateurs werd gewonnen. Het waren de provinciegenoten ACV uit Assen die er met de titel algeheel amateurkampioen vandoor gingen. 

Twee jaar geleden promoveerde Hoogeveen via de nacompetitie naar de vierde divisie. Slechts één jaar speelde de noordelingen daar, want direct werd er via een kampioenschap een plek in de derde divisie bemachtigd. Momenteel staat Hoogeveen er minder florisant voor. De ploeg van trainer Stef Lamberink bezet een 16e plaats, maar heeft nog een wedstrijd die nog uitgespeeld dient te worden. Twee weken geleden werd op het eigen terrein de wedstrijd tegen Sparta Nijkerk gestaakt met een 1-0 tussenstand. Hoogeveen speelde al met 10 man na een rode kaart van doelman Stan Meekhof, waarna de tweede doelman een zware blessure op liep. Na een lange blessurebehandeling werd besloten om de wedstrijd na 50 minuten te staken. 

VVSB speelde afgelopen weekend een bijzondere wedstrijd. Tegen Kampong stonden de Noordwijkerhouters soeverein met 5-0 voor toen beide ploegen de kleedkamers weer mochten opzoeken. Na de rust kwam Kampong zeer snel terug tot 5-3, waarna de spanning volledig terug was. Die werd toch weer ongedaan gemaakt door een benutte strafschop van Gyliano van Velzen. De paars-gelen konden wel met 3 punten in de tas het weekend vervolgen, maar zullen kritisch terugkijken op het eerste kwartier na rust. 

De wedstrijd staat zondagmiddag onder leiding van de ervaren scheidsrechter Maurice Paarhuis uit Hellendoorn. Hij zal samen met zijn assistenten de wedstrijd om 14.00 uur laten beginnen. 

Hoogeveen TV verzorgt vanaf 13.40 uur een livestream inclusief voorbeschouwingen met beide trainers. Voor de link naar de livestream hou onze sociale media kanalen in de gaten. 

Adres:
Sportpark Bentinckspark
Sportveldenweg 1
7902 NX  Hoogeveen
 

Voorbeschouwing Hoogeveen - VVSB
Terug naar overzicht