Voorbeschouwing Hoek - VVSB

De nacompetitie staat voor de deur. Voor velen is dit een toetje, voor anderen een straf. Hoek en VVSB zullen het beide zien als een toetje. Hoek kan natuurlijk promoveren naar het hoogste amateurniveau. VVSB was een paar maanden geleden nog dood en begraven en is uit haar graf herrezen. De laatste kans om het Tweede divisieschap veilig te stellen begint met een tweeluik tegen Hoek.

Afgelopen weekend ging een filmpje over Hoek nog het hele land over. Hoek speelde tegen Harkemase Boys en stond met 3-1 achter. Na een actie trok Rik Impens de bal voor het doel alwaar de bal via het been van scheidsrechter Maurice Paarhuis net achter de lijn kwam. Een geldig maar bovenal curieus doelpunt. Toch baatte het niet voor de Zeelanders. Ze verloren de laatste competitiewedstrijd met 4-2.

Hoek zit in de nacompetitie vanwege het behalen van de tweede periode. In die periode pakte het maar liefst 26 punten uit 11 wedstrijden, een puik resultaat. Kampioen Noordwijk en naaste belager DVS’33 haalde slechts één punt minder. En dat terwijl Hoek vorig jaar nog in de Hoofdklasse speelde en via de nacompetitie de Derde divisie bereikte.

Kyle Doesburg is de man in de spits waar VVSB op moet gaan letten. Met 25 doelpunten werd de targetman 3e op de topscorerslijst van de Derde divisie. Echter zal Doesburg de mogelijke Tweede divisie komend seizoen niet meemaken. Hij vertrekt na dit seizoen naar SteDoCo. Achter hem staan middenvelder Rik Impens (16), vleugelspeler Ruben de Jager (7) en verdedigier Gert Jan van Leiden (7) qua doelpunten. Hoek kent verder nog een hoog Belgisch karakter. Ook niet gek aangezien de Belgisch grens nog geen 10 kilometer verwijderd is.

VVSB speelde afgelopen weekend tegen mede play-off ganger FC Lienden. Vooraf werd er nog gesproken over de routes die beide ploegen konden krijgen in die play-offs, maar VVSB toonde aan met een goed gevoel te willen beginnen. De Betuwenaren werden met 6-2 aan de kant gezet en voor Jordy Zwart was dit alvast een mooi afscheid van het thuispubliek.


Trainer Eric Meijers hield tegen FC Lienden nog enkele spelers aan de kant wegens mogelijke blessures en schorsingen. Tegen Hoek zal dit zeker niet het geval zijn. De komende wedstrijden zijn van cruciaal belang in de strijd voor de Tweede divisie. Scheidsrechter Robin Hensgens uit Landgraaf is aangesteld om de wedstrijd in Zeeland in goede banen te leiden. Hij floot eerder dit seizoen onder andere HHC Hardenberg – VVSB (2-5). Aanvang op Sportpark Denoek is 20.00u!

Adres:
Sportpark ‘Denoek’
Lovenpolderstraat 2a
4542 NS Hoek

Voorbeschouwing Hoek - VVSB
Terug naar overzicht