Voorbeschouwing HHC Hardenberg – VVSB

Aanstaande zaterdag zal VVSB de reis naar het oosten gaan maken. HHC Hardenberg zal dan al gastheer fungeren voor de Noordwijkerhouters. Een wedstrijd tussen twee ploegen die onderaan staan. HHC Hardenberg van het linkerrijtje, VVSB helaas van het rechterrijtje. Tijd om daar snel verandering in te maken. Punten pakken is het devies voor de paarsgelen en daar kan tegen HHC Hardenberg mee worden begonnen.

HHC Hardenberg is bezig aan een wisselvallig seizoen. Met overwinningen tegen topploegen als IJsselmeervogels, Excelsior Maassluis en Spakenburg beleefden de supporters hoge pieken dit seizoen. Puntverlies tegen laagvliegers als FC Lienden en vorige week nog Scheveningen staan haaks op dit succes. Door deze wisselvalligheid is de ploeg van Gert Jan Karsten momenteel te vinden op een 9e plaats, daarbij wel opmerkend dat HHC Hardenberg 2 wedstrijden minder heeft gespeeld vanwege afgelaste wedstrijden op het eigen sportpark.

HHC Hardenberg heeft met Rob van der Leij een topschutter van formaat in huis. Na 18 wedstrijden staat de spits van de oranjehemden al op 12 doelpunten. Vorig seizoen schoot Van der Leij ook al 18 keer raak en zelfs in het mindere jaar van HHC was Van der Leij goed voor 10 doelpunten in de Tweede divisie.

VVSB speelde vorige week een hele behoorlijke eerste helft tegen IJsselmeervogels. De Noordwijkerhouters leidde dan ook in de rust met 1-0 door een doelpunt van Frank Tervoert. Na de rust gebeurde dan, wat al vele malen eerder dit jaar gebeurde. VVSB incasseerde meerdere tegendoelpunten en verloor opnieuw.

Vorig jaar won VVSB zwaarbevochten in Hardenberg van HHC. Aanvoerder Vladimir Jozic zorgde ervoor dat zijn mannen via een vrije trap op een 0-1 voorsprong kwamen. De vele aanvallen van de thuisploeg hadden geen effect, want tien minuten voor tijd stond het plots 0-2 door Tommy Bekooij. HHC Hardenberg kwam nog terug via Koos Werkman, maar kon geen gelijkmaker meer forceren. Eerder dit seizoen won Hardenberg voor het eerst op De Boekhorst van VVSB. Via Van der Leij (2 doelpunten) en Skhodran Metaj (strafschop) pakte de oranjehemden de eerste punten van het seizoen.

Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd onder leiding van Robin Hensgens uit Landgraaf. De Limburger floot beide ploegen nog nooit in de Tweede divisie. Zaterdag zal de scheidsrechter om 15.30 uur fluiten voor het begin van de 21e speelronde in de Tweede divisie.

Laatste 5 ontmoetingen:
VVSB – HHC Hardenberg 1-3 (8 september 2018)
HHC Hardenberg – VVSB 1-2 (21 april 2018)
VVSB – HHC Hardenberg 4-2 (2 december 2017)
HHC Hardenberg – VVSB 3-1 (6 mei 2017)
VVSB – HHC Hardenberg 1-0 (3 december 2016)

Adres:
Sportpark ‘De Boshoek’
Hessenweg 74
7771 RG Hardenberg

Voorbeschouwing HHC Hardenberg – VVSB
Terug naar overzicht