Voorbeschouwing HHC Hardenberg – VVSB

Nog 6 wedstrijden resteren ons nog tot het einde van het huidige seizoen. Veel meer dan de eer en de punten heeft VVSB maar ook tegenstander HHC Hardenberg niet meer om voor te spelen. Beide ploegen kunnen dus vrijuit voetballen, wat veelal leidt tot een aantrekkelijke wedstrijd. Wie zaterdag rond de klok van 17.30u met de punt(en) staat, weten we dan pas weer.

Hardenberg; natuurlijk bekend om DJ Edwin Evers, maar uiteraard bij de voetbalsupporter bekend als het kloppend hart van het voetbal in het (noord)oosten van het land. Met HHC als enorme blikvanger is het ook direct de enige ploeg uit de wijde omtrek die op het hoogste ‘amateur’niveau van Nederland speelt. En ook de BVO’s hebben Hardenberg inmiddels gevonden. Afgelopen winter vertrok linksback Hamid Zarbaf naar Go Ahead Eagles. De jaren daarvoor vertrokken Gersom Klok, Hielke Penterman en Tim Siekman ook al naar de profs. Daarnaast is o.a. FC Emmen ook een grote vijver waar HHC weer in vist. Met Derian Reinders, Shkodran Metaj en Danny Bouws zijn er de laatste jaren veel goede voetballers naar HHC vertrokken.

Vorig seizoen had HHC Hardenberg het lastig in de Tweede divisie. In de slotronde won het het onderlinge duel tegen UNA waardoor een plek in de promotie-degradatieregeling werd afgewend. Een knappe prestatie van trainer Gert Jan Karsten die al snel het stokje overnam van Joseph Oosting. Dit seizoen staan de Hardenbergers er een stuk florissanter voor. Met een 5e plaats is er al geruime tijd niets meer te winnen, maar zeker niet te verliezen. Wat verder opvalt aan de wedstrijden van HHC Hardenberg zijn de doelpunten. Alleen Kozakken Boys heeft meer gescoord dan de oranjehemden. Met 14 doelpunten is Rob van der Leij de topschutter van HHC, gevolgd door Rick Hemmink (10), Rens van Benthem (9), Sargon Gouriye en verdediger Koos Werkman (7).

Bij VVSB is dat wel anders. Slechts 40 doelpunten wist de formatie van Jack Honsbeek te produceren. Toch staan ook de Noordwijkerhouters op een comfortabele 7e plaats, mede dankzij het lage aantal tegentreffers (46). Wat verder bij VVSB de laatste weken opvalt is de matige serie op eigen grond. Als er een stand werd opgemaakt van enkel de thuiswedstrijden staat VVSB op de 15e plaats! Daarentegen pakt het de punten buitenshuis makkelijker. Daarin staat VVSB zelfs op de 4e plaats. Een groot verschil vergeleken met de laatste jaren, waarin het vaak andersom was.

Vorig seizoen speelde VVSB de laatste uitwedstrijd van het seizoen bij HHC Hardenberg. De Noordwijkerhouters hadden niets meer om voor te spelen, de thuisploeg had nog alles te verliezen. Dit was in het spel en de uitslag dan ook wel te merken. Een duidelijke 3-1 zege voor HHC was een feit.

Eerder dit jaar werd het een spektakel in Noordwijkerhout. VVSB stond voor de rust al met 3-0 voor door doelpunten van Sven Verlaan, Mo el Osrouti en Frans van Niel. Na de thee kopte Koos Werkman nog de 3-1 binnen, maar maakte El Osrouti aan alle illusie een einde door de 4e van de avond binnen te schieten. Het doelpunt van Rob van der Leij was enkel nog voor de statistieken.

De wedstrijd aanstaande zaterdag staat onder leiding van Christian Mulder uit Uithuizen. Hij floot eerder dit jaar de wedstrijd HHC Hardenberg – Katwijk (0-1). VVSB floot hij dit seizoen nog niet eerder. De wedstrijd op De Boshoek staat gepland op 15.30u.

Laatste 3 ontmoetingen:
VVSB – HHC Hardenberg 4-2 (2 december 2017)
HHC Hardenberg – VVSB 3-0 (6 mei 2017)
VVSB – HHC Hardenberg 1-0 (3 december 2016)

Adres:
Sportpark ‘De Boshoek’
Hessenweg 74
7771 RG Hardenberg

Voorbeschouwing HHC Hardenberg – VVSB
Terug naar overzicht