Voorbeschouwing Hercules - VVSB

Na de 3e overwinning op een rij wacht VVSB nu een zware uitwedstrijd op een doordeweeks avond in Utrecht. Thuisploeg Hercules is een gelouterde ploeg in de derde divisie en was vorig jaar op een haar na kampioen. Dat lukte op een waanzinnig spannende laatste speelronde niet en dus mag de ploeg van trainer René van der Kooij het dit jaar opnieuw proberen. 

Een waanzinnige laatste speelronde van het vorige seizoen was het in de zondagse derde divisie. Theoretisch konden nog 4 ploegen kampioen worden en moest ook de 3e periodetitel nog verdeeld worden. Hercules lag op pole position, maar kreeg ADO’20 (nummer 3) op bezoek. Een overwinning was voldoende om te promoveren. De Heemskerkers dachten daar anders over en scoorde in de 94e minuut de gelijkmaker. Hierdoor promoveerde OFC uit Oostzaan naar de Tweede divisie. Hercules nam de periode over van OFC en ging mee in tombola die de nacompetitie heet. Echter was het DVS’33 die Hercules in de eerste ronde van promotie afhield. 

Met Tyrone Fonville verloor Hercules zijn topscorer aan Sparta Nijkerk. Echter werd Tim Waterink van OSS’20 aangetrokken om dit gat op te vullen. En dat doet hij niet onverdiend. Met 7 doelpunten na 8 wedstrijden gaat het voortvarend in de spits van Hercules. De Utrechtenaren pakken veel punten de laatste weken. Gemert en Baronie kregen 0 op het rekest, afgelopen zondag wist Unitas met 1-1 gelijk te spelen. Ondertussen bekerde Hercules ook nog door ten koste van Excelsior Maassluis. 

Een niet te onderschatten tegenstander dus voor VVSB, dat ook al een aantal weken punten aan het grijpen is. Met overwinningen op OJC Rosmalen, TOGB en afgelopen zondag Dongen weet de ploeg momenteel de gedeelde 2e plaats te bereiken. Wat vooral opvalt is het grote aantal verschillende doelpuntenmakers bij VVSB. Een kwaliteit dat de gehele selectie belangrijk kan zijn in doelpunten en assists. Ondertussen staat Leroy George als topscorer genoteerd met 5 doelpunten. 

De wedstrijd aanstaande woensdag staat onder leiding van scheidsrechter Lars van Leeuwen. Hij zal samen met zijn assistenten de wedstrijd om 20.00 uur laten aanvangen. 

Adres:
Voorveldselaan 2
3573 PV Utrecht
 

Voorbeschouwing Hercules - VVSB
Terug naar overzicht