Voorbeschouwing Harkemase Boys – VVSB

Een wedstrijd om des keizers baard. VVSB heeft zich vorige week veilig gespeeld en kan alleen nog voor de licht stijgen of dalen op de ranglijst zonder zorgen. Harkemase Boys is zich aan het opmaken voor de promotie-degradatie wedstrijden richting de tweede divisie, welke aankomende dinsdag/woensdag beginnen. Desondanks kan er zonder druk gespeeld worden, wat ook een zeer leuke wedstrijd kan worden. 

Harkemase Boys weet al sinds november 2023 dat het minimaal nog 2 wedstrijden extra zal gaan spelen dit seizoen. Na het bereiken van de eerste periodetitel, verdween de koppositie langzaamaan uit zicht en ging het vizier op de nacompetitie. In het virtuele schema staan de ‘Harrekieten’ gepland in een tweeluik met Excelsior Maassluis, maar mocht niet DVS’33 de derde periode winnen, maar Hercules, kan zomaar bijvoorbeeld SteDoCo worden getroffen. Wat wel vaststaat is dat de Friese formatie aanstaande dinsdag of woensdag een thuiswedstrijd speelt. 

Zij zullen dit met een zo fit mogelijk elftal willen doen. Spelers met kleine pijntjes, spelers die op scherp staan zullen hoogst waarschijnlijk niet aantreden tegen VVSB om maar zo goed mogelijk voor de dag te komen in de nacompetitie. Dat scenario kent VVSB van vorig seizoen, waar in de laatste wedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer veel basisspelers rust kregen en er veel jeugdige spelers hun opwachting maakte. 

Die jeugdige spelers van VVSB zullen er tegen Harkemase Boys hoogst waarschijnlijk niet bij zijn. De onder 23 ploeg wist vorig weekend promotie naar de tweede divisie veilig te stellen, maar staat nog altijd bovenaan en daardoor lonkt een kampioenschap. Om 11.45 uur wordt er in Roelofarendsveen afgetrapt tegen EMM’21 en volstaat een punt voor een mooie titel, voor het tweede jaar op rij. 

Dus de gevestigde namen van VVSB zullen er samen nog één keer een mooie reis van maken. De bij VVSB afscheidnemende Tim de Rijk, Obi Onyeike, Nicky Eekhout, Victor van der Linde, Thomas Schaap en Bram van Dongen zullen een laatste keer het paars-geel tenue aantrekken en trachten de drie punten mee naar Noordwijkerhout te nemen. 

De wedstrijd in Harkema begint om 15.30 uur.  

Adres:
Sportpark De Bosk
De Bosk 20
9281 NR Harkema

Voorbeschouwing Harkemase Boys – VVSB
Terug naar overzicht