Voorbeschouwing Harkemase Boys – VVSB

Na een desastreuze thuisnederlaag tegen ACV zal VVSB zich weer moeten oprichten. En dat zal het gaan doen in tegen Harkemase Boys. Het is alweer de vierde ontmoeting tussen beide ploegen, maar pas het eerste treffen in Friesland. VVSB wacht nog op de eerste overwinning tegen Harkemase Boys, een mooi startpunt voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag.

Harkemase Boys; de Friese grootmacht in het amateurvoetbal; zag op 26 juni 1946 het levenslicht. En al sinds de jaren 70 draaien de ‘Harrekieten’ mee in de hoogste regionen. In 2003 en 2009 beleefde Harkemase Boys haar hoogtepunten in de clubhistorie met de titel in de toenmalige hoogste competitie; de hoofdklasse. En al sinds enkele jaren is de club actief in de Derde Divisie. Met resultaten als 9e, 12e en 6e is de club nooit in gevaar gekomen voor degradatie, maar ook niet in de buurt van promotie naar de Tweede divisie.

Dit seizoen staat Harkemase Boys er weer goed voor. Na een matige openingsfase met gelijke spelen tegen GOES, SteDoCo en Hoek, volgde overwinningen elkaar in rap tempo op. DVS’33, ODIN’59 en ACV moesten er aan geloven tegen de ploeg van Jan Piet Bosma. En passant werd ook nog Katwijk nog uit de beker geknikkerd. Echter zit het ook bij Harkemase Boys niet altijd mee. De laatste 2 wedstrijden werden verloren en ook veel tegendoelpunten werden er geincasseerd. Barendrecht won in Harkema met 2-4 en vorige week won Sportlust’46 met 4-1 op het eigen terrein. Vooral in de laatste wedstrijd zal trainer Jan Piet Bosma zich achter de oren krabben. In de laatste 10 minuten werden 3 doelpunten en dus een eventueel punt weggegeven.

Bij Harkemase Boys is de stroom van spelers rustig gebleven. Enkel Thomas Prinsen en Jesse Renken verlieten de club, waarmee met Jelle de Graaf, Jarno Wiersma en Wowo Sagno slechts 3 nieuwe gezichten werden binnen gehaald. De kern van o.a. doelman Erick Jansema, aanvoerder Henny Bouius, spits Berwout Beimers en verdedigers Mark Bruintjes en Iloba Achuna is dus al een flink aantal jaren bij elkaar.

Bij VVSB is deze week geanticipeerd op de blessure van doelman Ruben Valk. Thom Jonkerman is de club komen versterken en zal samen met Rick van der Mast het gaan uitvechten onder de paars-gele lat. Stabiliteit zal hierbij een belangrijke rol spelen. Verdediger Nicky Eekhout zei het vorige week al tegenover VVSB TV: “VVSB zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen, maar door hard te trainen gaan we hier uit komen”.  

De wedstrijd tussen Harkemase Boys en VVSB staat onder leiding van de heer Veekamp uit Enschede. De leidsman zal in Harkema oom 14.30 uur laten aftrappen voor het begin van de wedstrijd. 

Vorige edities:
VVSB – Harkemase Boys 1-1 (19 september 2020)
VVSB – Harkemase Boys 2-3 (14 december 2019)
VVSB – Harkemase Boys 2-4 (17 augustus 2019 / KNVB Beker)

Adres:
Sportpark ‘De Bosk’
De Bosk 20
9281 NR  HARKEMA

Voorbeschouwing Harkemase Boys – VVSB
Terug naar overzicht