Voorbeschouwing GVVV - VVSB

GVVV tegen VVSB is de wedstrijd van de V’s. Van de 8 letters van beide clubs zijn er maar liefst 5 een V. De Gelders Veenendaalse Voetbal Vereninging tegen de Voetbal Vereniging Sint Bavo is ook een wedstrijd tussen de nummers 2 ploegen die onderaan de ranglijst staan. GVVV die van het linkerrijtje, VVSB die van het rechterrijtje. De eerste wedstrijd van de tweede periode begint zaterdag in Veenendaal om 14.30 uur.

Bij GVVV werd enkele weken geleden bekend dat aanvoerder Roy Terschegget de ploeg gaat verlaten. Na meer dan 250 duels in de hoofdmacht van de blauwen uit Veenendaal werd bekend dat de spelmaker verkast naar de blauwen uit Bunschoten-Spakenburg. De 31-jarige middenvelder was jarenlang een van de vaste gezichten op Panhuis. Samen met spelers als Wilco den Hartog, Taoufik Adnane en Johan Jansen was de kern van GVVV een gegeven feit.

Diezelfde Terschegget was afgelopen weekend nog trefzeker voor GVVV. De ploeg van Niek Oosterlee won met 0-3 bij De Treffers. Al voor de rust was deze stand bereikt, ondanks de vele blessures binnen de selectie van GVVV. Vaste krachten als Martin van Eck, Robin Mulder en Simon Brouwer zagen vanaf de kant een jong, maar dynamisch GVVV. Met een scorende basisdebutant (Robin Segers) en een 17-jarige invaller (Justin Spies) werd De Treffers redelijk gemakkelijk opzij gezet.

Ook VVSB won zonder al teveel problemen van Scheveningen. De gasten uit de badplaats konden maar moeizaam kansen creëren, waardoor en passant ook de eerste cleansheet van dit seizoen werd behaald. Het zorgenkindje van weleer kon dus glimlachend een nieuwe trainingsweek in, op naar nog vele van dit soort wedstrijden.

Voor VVSB wacht een zware opgave in Veenendaal. De twee eerdere ontmoetingen in Veenendaal werden verloren, maar in beide wedstrijden werd ook niet gescoord. Afgelopen seizoen was GVVV – VVSB de laatste wedstrijd van het seizoen. Een wedstrijd die om des keizers baard ging, werd door GVVV met 2-0 gewonnen. Jeremy de Graaf, momenteel clubtopscorer met 8 doelpunten en Terschegget waren de doelpuntenmakers voor de thuisploeg.

De wedstrijd staat onder leiding van de heer Veekamp uit Enschede. Veekamp floot VVSB pas één keer eerder in zijn carriere. In het eerste seizoen van de tweede divisie eindigde Barendrecht – VVSB in 1-1. Aanstaande zaterdag zal de scheidsrechter om 14.30 uur fluiten voor het begin van de wedstrijd.

Laatste 4 ontmoetingen:
GVVV – VVSB 2-0 (26 mei 2018)
VVSB – GVVV 2-0 (13 januari 2018)
VVSB – GVVV 3-3 (15 maart 2017)
GVVV – VVSB 2-0 (15 oktober 2016)

Adres:
Sportpark ‘Panhuis’
Verlengde Sportlaan 2
3905 AE Veenendaal

Voorbeschouwing GVVV - VVSB
Terug naar overzicht