Voorbeschouwing GVVV - VVSB

De laatste wedstrijd van het seizoen staat voor de deur. In Veenendaal zal VVSB dit bewogen seizoen gaan afsluiten, strijdend om plaats 6 met Excelsior Maassluis en GVVV. Op basis van het doelsaldo staat VVSB momenteel nog 8e, maar bij winst op GVVV en puntverlies van Excelsior Maassluis is de 6e plaats haalbaar. Sowieso heeft VVSB het dit seizoen, qua puntaantal vorig seizoen verbeterd.

Vorig jaar eindigde de Noordwijkerhouters namelijk op een 9e plaats met 47 punten, net als onze tegenstander GVVV. Echter was het doelsaldo van VVSB (-2) beter dan die van de Veenendaalers (-12). De ploeg van Niek Oosterlee kende in het begin van dit seizoen een verrassend sterke start en waren lang de belangrijkste uitdager van koploper Katwijk. Door een zeer magere 3e periode werd er roet in het eten gegooid. Uit de laatste 7 wedstrijden pakte GVVV slechts 1 punt. Op 31 maart werd er voor het laatst gewonnen. Thuis tegen Kozakken Boys werd het 2-1.

GVVV kenmerkt zich vanwege het hechte collectief. De basis van ‘de blauwen’ speelt al jaren met elkaar en ieder jaar komen daar maar weinig mutaties in voor. Ook voor komende seizoen speelt de gehele basiself van vorige week tegen Rijnsburgse Boys weer voor GVVV. Met trainer Niek Oosterlee, die naam maakte in de Bollenstreek, aan het roer kan ook volgend seizoen weer het nodige verwacht worden van GVVV.

Twee sterkhouders van VVSB, Vladimir Jozic en Peet van der Slot, namen vorige week afscheid van het thuispubliek. Jozic (16 jaar VVSB) zal na de wedstrijd tegen GVVV definitief zijn schoenen aan de wilgen hangen. Van der Slot (10 jaar VVSB) is volgend jaar de tegenstander van de paars-gelen. Hij vertrekt naar de Koninklijke HFC. Met ook de vertrekkende Pieter Koopman en Marvin Wijks kent VVSB ook maar weinig mutaties voor het komende jaar.

Ook trainer Jack Honsbeek zal volgend seizoen weer aan het roer staan. Honsbeek nam eerder dit seizoen de honneurs over van Mark Schenning en leidde VVSB vanuit de gevarenzone naar de middenmoot van de Tweede Divisie. Met een ongekende reeks in de tweede periode was de periodetitel ook nog even in het zicht, maar in Werkendam pakte Kozakken Boys die prijs op.

Eerder dit jaar troffen VVSB en GVVV elkaar in Noordwijkerhout. In de eerste wedstrijd na de winterstop won VVSB met 2-0 van de Veenendaalers door doelpunten van Tommy Bekooij en Mo el Osrouti. Mede dankzij een uitmuntende Ruben Valk, die afgelopen week werd verkozen tot Speler van het Jaar klopte VVSB voor het eerst in de historie GVVV. Vorig seizoen won GVVV de thuiswedstrijd met 2-0 door 2 doelpunten van Martin van Eck.

De wedstrijd met de meeste V’s in de titel van de Tweede divisie staat aankomende zaterdag onder leiding van de heer Bijl uit Hendrik-Ido-Ambacht. Hij floot eerder VVSB – Ijsselmeervogels (2-2), De Treffers – VVSB (0-1), GVVV – Excelsior Maassluis (1-0) en GVVV – FC Lisse (2-0). Beide ploegen verloren dus nog niet onder leiding van deze leidsman. De wedstrijd start, net als alle andere Tweede divisie wedstrijden, om 15.30 uur.

Laatste ontmoetingen:
VVSB – GVVV 2-0 (13 januari 2018)
VVSB – GVVV 3-3 (15 maart 2017)
GVVV – VVSB 2-0 (15 oktober 2016)

Adres:
Sportpark ‘Panhuis’
Verlengde Sportlaan 2
3905 AE Veenendaal

Voorbeschouwing GVVV - VVSB
Terug naar overzicht