Voorbeschouwing Groene Ster - VVSB

Nadat twee weken geleden de uitwedstrijd tegen UDI’19 werd afgelast, zal VVSB voor het eerst in 2023 de bus gaan betreden voor een competitiewedstrijd. Eindbestemming is Heerlerheide waar Groene Ster de paars-gele formatie opwacht. De vorige ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in 0-0. Wat kan VVSB in Zuid-Limburg voor elkaar voetballen?

Met Groene Ster treft VVSB het team wat erg goed is in gelijkspelen. Meer dan de helft van de wedstrijd eindigde in een puntendeling (10 van de 19). Door al die gelijke spelen heeft Groene Ster de laatste 6 wedstrijden niet meer verloren. De laatste nederlaag dateert van 6 november, toen Quick in Limburg won met 2-3. Op 11 december wonnen de groen-witten en passant van koploper (en tot dan toe ongeslagen) ADO’20. Het blijkt eens te meer dat Groene Ster een ploeg is om rekening mee te houden.

Eerder dit jaar speelde VVSB en Groene Ster in Noordwijkerhout alwaar het 0-0 werd. Toch had Groene Ster ook deze wedstrijd kunnen winnen. Het was echter Dylan Zwartjes die na een kwartier voetbal een strafschop op de paal schoot. Met Zwartjes is ook direct de topschutter van de ploeg van Maurice Verbunt benoemd. De 29-jarige aanvoerder is weliswaar de rechtsback van het elftal, maar is de meest trefzekere speler met 5 doelpunten. Van die 5 doelpunten waren er echter wel 4 vanaf de strafschopstip. Vorige week speelde Groene Ster lange tijd met 10 man door een directe rode kaart van verdediger Dennis Petit. TOGB wist niet te profiteren van de numerieke meerderheid en bleef steken op 1-1.

VVSB kende vorige week een sterke opening van de tweede seizoenshelft door met 2-1 te winnen van UNA. Een taaie tegenstander die lang mee kon, maar in het laatste kwart toch moest capituleren voor de paars-gele formatie. Het bleek overwinning nummer 9 op een rij voor de Noordwijkerhoutse equipe.

De wedstrijd in Heerlerheide staat onder leiding van scheidsrechter Luc Baars uit Tilburg. Hij zal samen met zijn assistenten om 14.30 uur de wedstrijd laten beginnen.

Adres:
Sportpark Pronsebroek
Hei Grindelweg 66
6413 BS Heerlerheide

Voorbeschouwing Groene Ster - VVSB
Terug naar overzicht