Voorbeschouwing GOES - VVSB

Een belangrijke pot voetbal staat er weer op de rol voor VVSB. In en tegen GOES mag de ploeg van Richard Plug zich weer gaan opmaken voor een wedstrijd tegen een ploeg in vorm. GOES pakt de laatste weken veel punten, maar ook VVSB heeft de stijgende lijn te pakken. Een fraaie affiche met een hoop belangen staat op de planning. Aftrap in Zeeland is om 14.30 uur.

GOES tegen VVSB had theoretisch gezien ook een zondagse wedstrijd kunnen zijn. Echter mochten beide ploegen, op eigen verzoek, plaatsnemen in de zaterdag Derde Divisie. GOES kende als debutant in de Derde Divisie zondag, vorig seizoen, een fantastisch jaar. De nacompetitie werd zelfs bereikt, echter bleek daar FC Lienden te sterk. De trainer, Rogier Veenstra, vertrok naar ASWH en de Zeeuwen trokken naar de zaterdag. Mede doordat provinciegenoot Hoek ook in deze competitie speelt.

De start was matig voor de rood-witten. In oktober van het vorige jaar besloot het bestuur dan ook om Ruud Pennings de laan uit te sturen. Zijn vervanger werd Daan Eikenhout. Echter bleek Eikenhout nog niet de benodigde papieren te hebben om deze klus voor de rest van het seizoen af te maken. De KNVB gaf de Zeeuwse ploeg nog ruim de tijd om een nieuwe trainer te vinden, maar dit bleek lastiger dan gedacht. De bond gaf in februari uiteindelijk een straf van twee minpunten op de ranglijst. GOES ging hier tegen in beroep, waarna deze week alles duidelijk werd. Vanaf maandag staat Michel Leonhart voor de groep en de straf van de KNVB is omgezet naar een voorwaardelijke straf.

Zodoende komt er een einde aan het tijdperk van Daan Eikenhout bij GOES. Een tijdperk wat toch zeer succesvol is geweest. De ploeg uit Goes steeg vanuit de onderste regionen naar de middenmoot en heeft met Steve Schalkwijk en Daniël Wissel een gouden spitsenduo in huis gekregen. Samen zijn zij al goed voor 25 van de 32 doelpunten.

VVSB heeft ook een gouden duo voorin gevonden. Bert Steltenpool heeft na 6 wedstrijden al 5 doelpunten op zijn naam staan. Zijn maatje voorin, Feliticiano Zschusschen, staat al op 13 doelpunten. Dat is ook niet het probleem bij VVSB geweest. De ploeg was lange tijd op zoek naar zichzelf, maar met de overwinningen op VVOG en SteDoCo begint het langzaamaan haar identiteit weer terug te krijgen.

De eerdere ontmoeting tussen VVSB en GOES was er een om snel te vergeten vanuit de VVSB-hoek. Schalkwijk en Wissel waren weer op dreef en zorgden voor de 0-2 uitslag.

GOES speelt op natuurgras, een ondergrond wat je tegenwoordig toch helaas weinig meer ziet. De laatste wedstrijd van VVSB op deze ondergrond was op 21 september. In Lisse werd er toen met 2-4 gewonnen. Beide ploegen zullen ook met een schuin oog kijken naar de wedstrijd Excelsior’31 – SteDoCo en Ter Leede – Ajax. Zes ploegen treffen elkaar in de strijd om één nacompetitieplek richting de Hoofdklasse.

Voor de supporters die naar Goes afreizen, opgelet. Dit zal het laatste weekend zijn waarin VVSB gevolgd kan worden en de snelheid op de snelwegen nog niet op 100 km/h staan. Geniet er nog maar even van!

Laatste ontmoeting:
VVSB – GOES 0-2 (16 november 2019)

Adres:
Sportpark ’t Schenge
Geldeloozepad 1
4463 AJ  GOES

Voorbeschouwing GOES - VVSB
Terug naar overzicht