Voorbeschouwing Gemert - VVSB

Pasen staat te boek als het feest dat Christenen vieren vanuit hun geloof dat Jezus uit de dood is opgestaan. Pasen staat bij de voetballers al jaren te boek als een mogelijk dubbel programma. Dat is dit jaar niet het geval, maar een volledige speelronde wordt er afgewerkt op paaszaterdag. Een speelronde zoals alle anderen, maar het brengt men weer een week dichterbij de eindfase van de competitie. VVSB neemt het in en tegen Gemert op in de jacht op de bovenste plaats. 

Met Gemert treft VVSB een ploeg die na de winterstop weer volledig is opgeleefd. Als je een stand opmaakt van alle wedstrijden uit 2023 staat VVSB bovenaan met 19 punten uit 9 wedstrijden, maar is Gemert terug te vinden op de 4e (!) plaats met 17 punten uit 9 wedstrijden. Een teken aan de wand dat de ploeg van trainer Reinald Boeren bezig is aan een comeback van jewelste. De directe degradatieplaatsen is al enkele tijd af geserveerd. Ook de plaatsen voor de nacompetitie zijn inmiddels achter zich gehouden, maar mogen niet uit het oog verloren worden. Het positieve verschil voor de Brabanders is momenteel 5 punten. 

Wat is er dan in de winterstop gebeurd bij Gemert? Er werden met Eon Herman (Kozakken Boys) en oud-prof Niels Fleuren (De Treffers) 2 spelers binnen gehaald met extra kwaliteiten. Daarnaast begon topschutter van vorig seizoen Ralf Kemper ook weer meer te scoren (8 doelpunten in 9 wedstrijden). De zwart-witte formatie pakte met gelijke spelen tegen ADO’20 en Hercules ook nog eens een paar ‘bonus’punten die eerder in het jaar kansloos werden verloren. 

VVSB is dus gewaarschuwd voor Gemert, maar kent een prima reeks tegen Brabantse ploegen. De laatste 3 wedstrijden werden allemaal in een winst omgezet. Zo wonnen de Noordwijkerhouters bij UDI’19 (1-3) en Dongen (3-4) en thuis van Blauw Geel’38 (3-2). Met het scorend vermogen blijft niets mis voor de paars-gele formatie. Leroy George is samen met Dennis Knuiman van OJC Rosmalen topscorer van de competitie met 22 doelpunten. Maar ook Jesse van Nieuwkerk (14) en Ian van Otterlo (12) weten veelvuldig het net te vinden. 

Eerder dit jaar won VVSB vrij eenvoudig van Gemert. Op De Boekhorst bleven de punten in eigen huis middels een 5-2 overwinning. Doelpunten van George, Van Otterlo, Tim de Rijk, Richelo Fecunda en Mike Bekooij waren voldoende om op dat moment de reeks van 11 overwinningen op een rij te starten. 

VVSB kent een geschiedenis tegen Gemert, waar met name de wedstrijd van 5 mei 2013 in veel geheugens gegrift staat. VVSB vocht in de Topklasse tegen degradatie, maar speelde zichzelf in Gemert veilig. Lang leek het hier niet op uit te draaien, maar Robin Nijman zorgde een paar minuten voor tijd voor de gelijkmaker. Het was in de blessuretijd good-old Menno Ooijendijk die VVSB met zijn ‘chocolade’ linkerbeen in veilige haven schoot. Interim-trainer Marcel Ijzendoorn was er als de kippen bij om zijn vriend een knuffel te geven (https://www.youtube.com/watch?v=4O3qouhTsbA). 

Aanstaande zaterdagavond staat de wedstrijd tussen Gemert en VVSB onder leiding van scheidsrechter Barry Huizinga uit Leeuwarden. Samen met zijn assistenten zal hij de wedstrijd om 18.00 uur laten aftrappen.

Adres:
Sportpark Molenbroek
Sportlaan 9
5421 SK  Gemert
 

Voorbeschouwing Gemert - VVSB
Terug naar overzicht